fredag 7 oktober 2016

En bra lag.

Vem vet bäst?
Du eller jag?
Min uppfattning är att det i frågor gällande mig själv är just jag medans du med all sannolikhet har bättre koll på hur du tycker och känner.
Jag anser att införandet av ett nationellt sprututbytesprogram är en styrka för varenda person i Sverige. Jag är så liberal i dessa frågor att det inte finns ett parti som håller med mig.
svt.se

För mig är det självklart det bästa ur en samhällssyn är att tillåta sprutbyte för de människor som är narkomaner. Jo, sprutorna lär kosta några kronor men i längden blir det betydligt billigare än att låta människor bli sjuka utav att använda samma sprutor, för det är just det de gör.
Anledningen till att dessa människor kostar en hel del pengar är det faktum att de blir sjuka och tvingas använda sjukvården väldigt mycket. De tar då plats och genom att få nya rena sprutor när de ska ta droger så slipper vi mycket sjukdomar som annars dyker upp runt och de behöver inte besöka vården.

Ja, jag vet. Det är förbjudet att ta droger i Sverige men jag har en helt annan syn på det med. Jag anser inte att alla droger ska släppas lösa utan jag anser istället att vi för det första ska införa någon form av Portugals modell av avkriminalisering av droger och utöver det hade jag inte haft några större problem om Sverige tillsammans med en lag om nationellt sprututbytesprogram även införde en viss fristad för vissa droger.

Tittar man på de coffeshops som finns i bland annat Nederländerna så kan man där gå in och i lugn och ro köpa de droger man vill ha. Denna form vill jag inte ha men ponera att en liten del av Apoteket blev en form av detta i miniformat.
Hade den som ville ta droger då kunnat göra detta under kontrollerade former till det pris drogen egentligen kostar, hade samhället besparats mycket pengar.
Personerna i fråga hade då nämligen inte behövt begå inbrott för att få tag i pengar. Drogerna hade inte haft ett pris efter tillgången på den undre marknaden utan hade istället blivit jämställt med att köpa en öl på Systembolaget.
Ja, jag vet att droger är olagligt men min övertygelse är stark om att den lösning vi har idag inte är en lösning då det inte ger några resultat. Det finns fortfarande problem.
Då måste man se över andra alternativ.

Jag tror och hoppas på att Sverige vaknar till slut.

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/lagforslag-om-nationellt-sprututbyte-presenteras