måndag 17 oktober 2016

Gotland - en fristad från krig och förtryck.

Vad är sant?
Är det upp till betraktarens öga?

Jag vet, jag är tjatig.
Det kommer handla om händelsen på Gotland en gång till men denna gång tänker jag ta upp det mer allmänna i denna händelse. Det som hänt är ungefär detta:
En rullstolsbunden kvinna blir gruppvåldtagen av ett gäng killar. Eller män.
Kvinnan påstår att det är en grupp av män som har våldtagit henne. Vad jag vet kan det ha varit kvinnor men offret i det hela säger att det är män.
Egentligen borde kanske åklagaren ta detta med henne..
Är hon säker på att det var män?
De anser ju inte att hon kan bevisa att hon har blivit utsatt för en gruppvåldtäkt för denna grupp av män/ungdomar/barn säger att hon ville ha sex med dem allihop. Samtidigt.
I en lägenhet på en toalett.
Hon ljuger säkert om allting.
(Varenda kvinna i hela världen kan garantera att det är precis det man känner för att göra på kvällarna. Speciellt om man sitter i rullstol och inte kan ta sig från platsen själv.)
´svt.se

Människor som inte förstår hur rättssamhället fungerar, vilket visserligen inte jag heller gör när jag hörde att männen var släppta, blir så arga att de hotar polis och tjänstemän. Det är självklart helt fel då det inte är en enskild persons fel att systemet är en katastrof.
Media tycker att allt går över styr och F! och Vänstern anordnar en manifestation där ett av plakaten säger just: "Gotland - en fristad från krig och förtryck."
(Såvida du då inte är kvinna och rullstolsbunden.)

Jo, krig har vi fortfarande inte här men risken är att det kommer bli det när människor inte respekterar Sverige och Sveriges lagar. När människor inte respekterar kvinnor och anser att det är personer som man kan göra vad man vill med.

Manifestationen gjordes för att visa att rasism och sexism är fel.
Jag vänder på det: Vilka tycker att rasism och sexism är rätt?
Inga händer uppe?
Nej, jag trodde inte det för detta är inte något som har varit ett problem i Sverige.
Fram tills nyligen.
Varför?
Jag är helt klart inte Einstein men jag ska visa två bilder. En från Migrationsverket och en från BRÅ - Brottsförebyggande rådet:Ser ni staplarna?
Notera att det är olika år i dem och titta på år 2013.
I den övre (Migrationsverket) ser man en första stapel 2013. I den undre (BRÅ) ser man en likadan stapel för 2013.
BRÅ har ingen statistik efter år 2014 och ofta kan värdena för året innan förändras uppåt då alla inte anmäler innan året är slut. Titta sedan på den lilla toppen 2014 i den övre stapeln. Titta sedan på stapeln som är år 2015.
Om man sätter staplarna i paritet med tidigare år så kan man gissa hur staplarna kommer se ut i BRÅs statistik för 2014, 2015 och framöver?
Jag vet inte.
Jag läser bara statistik och statistiken jag har på bild visar att det tillsammans med topparna i antalet asylsökande blir toppar i antalet människor som är utsatta för sexualbrott.

Betyder det då att alla som är asylsökande är män som utsätter andra för sexualbrott?
Nej, självklart inte för det finns både stolpskott och vettiga människor inom alla grupper, i detta fallet asylsökande, i samhället.
Ren fakta säger dock att sexualbrotten ökat de sista åren.

För mig handlar detta om den totalt förlegade kvinnosyn så många av de asylsökande som kommer till Sverige har. De, med detta menar jag inte 100% alla, har en uppfattning om att kvinnor är något man kan göra vad man vill med. Kvinnor är lägre stående och de som har med sig kvinnor från sina hemländer tvingar dem att dölja sig.
De ska minsann inte anamma de svenska sederna med att här går man klädd hur som helst och naken om man vill det. Det är ändå inte någon annans att röra.

Den stora frågan blir då:
MEDIA! Var är ni?
Varför rapporterar ni inte om de massiva problem som uppkommit de sista åren?
Ni försökte tysta allt tafsande i början och skyddade det bakom att "alla män" är sådana. Ni smutskastade hellre varenda svenskfödd man än sa att detta var ett kulturellt problem som inte försvinner av sig själv.
När ska ni media ta ert ansvar?
När ska ni se till att alla de som nu är rädda för att gå ut (för tänk, tjatet om att hemmet är den farligaste platsen för sexualbrott stämmer inte längre utan det är allmänna platser och hemmet är tvärtom väldigt säkert i sammanhanget) ska få skydd?
När ska ni stå upp för alla kvinnor i Sverige?

Nej, nu manifesterar vi lite i allmänna ordalag istället.
Män är svin och att en rullstolsbunden kvinna blir gruppvåldtagen, det är inget konstigt alls.
Alla svenskfödda vita medelålders män hade gjort exakt samma sak om de bara fick chansen men på grund av medias framställning av densamma var kanske bara kvinnan rädd för just dem.
Att statistik istället visar att det är män födda i länder där mannen står över kvinnan som begår brotten, det tystar vi ned istället.
Du är väl inte rasist?

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/manifestation-pa-gotland
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande---de-storsta-landerna.html
https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html