onsdag 5 oktober 2016

All reklam är bra..?

Ambulanser, brandkår och massvis med poliser. Hanöhus har verkligen levererat på sistone. Allt till barnens stora förtjusning då det förr i tiden hörde till ovanligheten att över huvud taget få se ett utryckningsfordon här. De få gånger polisen befann sig här var det för att besöka någon av de trevliga poliser vi har bosatta i bygden.
Hällevik innebar nämligen lugnet på jorden.
24blekinge.se

Mycket känns nu märkligt. Alla de högutbildade människorna som kommer hit, trots att de flesta egentligen är barn, använder nu sina kunskaper till att svinga järnrör och ofreda kvinnor.
Sist någon svingade ett järnrör (vilket egentligen inte är ett järnrör för Hulken hade knappt orkat svinga det) så hycklades det i media i flera år. Det var alltså inte bara personen som höll i det som skulle utsättas för en offentlig avrättning utan hela partiet personen i fråga förespråkade.
Betyder då detta att alla som bor på asylboenden svingar järnrör?
Jag väntar med förväntan på medias reaktioner.

Jag är uppväxt med att alla ska ta sitt eget ansvar samt att man inte ska skämmas för någon annan då det är upp till varje enskild person. Jag skulle aldrig anklaga ett parti för en persons handling lika lite som att jag skulle anklaga alla asylsökanden för att svinga järnrör eller ofreda kvinnor.
Faktum kvarstår dock att för tre år sedan var Hällevik ett sömnigt fiskeläge som levde på turismen. Turismen är dock på väg bort då det inte finns så mycket boende kvar här längre. Hanöhus som hotell lär aldrig dyka upp igen för med tanke på hur changerat det har blivit lär det bli billigare att riva det och bygga ett nytt hotell.

Media har berättat att Sverige i princip skulle gå under utan en massiv invandring. Jag må säga att det är ett väldigt märkligt sätt att bygga på Sveriges välfärd som nu sker.
Ryktet på byn här säger att det var så mycket som åtta polisbilar som mest på Hanöhus i helgen. Åtta! Jag visste inte ens att det fanns så många att tillgå och de gånger jag behövt polisen har de inte haft tid och när de har blivit en utredning så har jag nästan hunnit få pappret om att utredningen är nedlagd snabbare än jag hann lägga på luren.
Är det då märkligt att människor reagerar?

Jag har full förståelse för att människor som lever upp på varandra blir ovänner. Det är fullt rimligt. Jag tog dock upp detta problem med Migrationsverket redan innan vi fick vetskap om att Hanöhus skulle bli asylboende. Migrationsverket poängterade att det viktigaste var att alla fick tak öer huvudet när de kom till Sverige, inte att de fick bo så att de var trygga. Detta betydde att människor som flytt från varandra med stor sannolikhet skulle sättas på samma boende.
Kommer man då från länder med hederskultur och ett tänk om att kvinnan är mindre värd och en ägodel, då ställer det till problem.

Tydligen är det inte bara flickor på festivaler som är usatta utan även de som bor inne på boendena. Mannen som ofredat blev flyttad för att det skulle bli lugnt.
Är detta verkligen den väg vi ska gå?
Ska en människa som innan han ens har fått uppehållstillstånd i Sverige, som begår handlingar som inte är ok i vårt land, få en andra chans?
Han flyttas till ett annat asylboende där andra kvinnor bor.
Är detta verkligen ok?

Det tycker inte jag.
Han borde för det första få betala för alla samhällsinsatser han orsakat och därefter skulle han fått skjuts ut ur landet för att aldrig återkomma.
Som jag ser det borde detta dessutom inte bara gälla mannen som anklagas för att ha ofredat en kvinna utan alla de som var inblandade i bråken.
I Sverige ringer vi polisen, inte släkten, när någon begått ett brott.

http://24blekinge.se/2016/10/04/storbrak-med-jarnror-pa-asylboende-flicka-ofredades/