torsdag 6 oktober 2016

SD, Boko Haram och Ku klux klan.

Yttrandefriheten är inte absolut.
Den ska finnas men begränsas för de som anses tycka rätt av rätt mängd människor enligt Ordfronts ordförande Anna Wigenmark som jämställer Sverigedemokraterna med Boko Haram och Ku Klux Klan. Demokratibegreppet verkar hon inte vara bekant med.

Bokmässan har fått ta emot massiv kritik för att tidningen Nya Tider fick ha ett bokstånd där och för mig finns det ingen debatt. Självklart ska de få ha sina böcker och sitt tänk där för hur ska människor annars få se vilka de är?
Hur ska människor kunna bilda sig en åsikt om dem ifall de aldrig får se dem?
politiken.se

I skolan får barn lära sig att de ska behandla alla människor lika, oavsett vad de tycker och tänker. Friheten att få ha en åsikt är nämligen större än allting annat. När slutar den gälla? När barnen har blivit elever som slutat skolan? Ska de få sluta tänka själv då?
Ska staten och vissa PK-tyckare ska ta över den rollen?
För mig är det en farlig väg vi vandrar på.

Du tycker Fria Tider har fel?
Berätta då att du tycker det men förhindra inte dem från att visa sina "jag".
Motarbeta inte dem för det skapar en offerkofta.
Behandla dem istället som alla andra men bemöt dem med argument istället för en bojkott. Människor i hela kultureliten gick med tejpbitar på sig för att visa sin avsky.

Varför fick då Ordfront finnas där?
Är alla andra helt renrasiga eller det krävs att man inte är extremist till höger för att det ska bli uppror?

En tidningen med klara röda förespråkare och en ordförande som jämför Sverigedemokraterna med Boko Haram visar tydligt på sin okunskap över hur svensk demokrati fungerar.
Fria Tider må stå till höger, ha helt egna åsikter i Sverige men faktum är helt uppenbart: Människor läser vad de skriver och håller tydligen med dem i en del åsikter.
Står då PK-folket över dessa personer?

Jag läser i princip bara SVT Nyheter samt lyssnar på P1 även om jag anser att de är väldigt vinklade ibland. Jag skulle inte lägga tid på kvällstidningar eller andra nyhetssidor. Jag har helt enkelt inget intresse. JAG skulle dock aldrig hindra någon annan från att göra något av det.
Det är nämligen upp till var och en.
Inget ska stoppa yttrandefriheten.

http://www.svt.se/kultur/bok/svensk-biblioteksforening-skriver-pa-bojkott-uppropet
http://ordfront.se/kronika-stoppa-rasisterna-demokratins-namn/