söndag 14 mars 2021

229 miljoner anledningar.

Vad är ett människoliv värt?
En klurig fråga som säkert många hade velat ha ett bra svar på.
Bilolyckan i Sörfors där fyra sextonåringar avled genererade föräldrarna cirka 30 000 kronor i ersättning. Det var alltså priset för deras söner. 
De satt med i en bil som kraschade och de dog.
George Floyds död genererade 229 miljoner kronor. 
Han dog under ett polisingripande när han försökte handla med förfalskade pengar.
Hans familj tackar nu och tar emot för denne familjemedlems liv har gått från att ge dem kaos till ett liv där de aldrig behöver jobba igen.

Alla människors död är hemsk för anhöriga och jag skriver inte för att människor inte bryr sig. Jag vill bara notera hur olika värdet kan vara. Floyd var en kåkfarare med ett missbruk, han hade suttit inne flera gånger för diverse saker där han bland annat hade satt en pistol mot en kvinna under ett inbrott och polisen kom till platsen för att han verkade vara påverkad och försökte betala med falska sedlar.
När polisen säger till honom att sätta sig i polisbilen, från den bil han satt i utanför, så skriker han att han inte kan för att han har klaustrofobi. Trots att han kunde sitta i sin egen bil.

Jag kan förstå att polisen blir rädd när de kollar upp honom och ser hans bakgrund.
Jag kan förstå att de tar i med hårdhandskarna för att vara på den säkra sidan när de inser vem de *
har att göra med. Det gick till överdrift, ja, för Floyd dog men resultatet om han hade överlevt hade varit en fängelsevistelse till och sedan hade han fortsatt sin karriär.
Det som sedan följde var absurt.
Man måste förstå att när samtalet kommer in från butiksinnehavaren så ringer inte han för att det är en svart man som är och handlar, utan för att en person uppträder märkligt och försöker betala med falska sedlar. Jag har satt en bild på de fyra poliserna som var på plats enbart för att man ska notera skillnaderna i hur media rapporterar. I Sverige skriver man nämligen om rasismen, men nämner inte att poliserna har olika bakgrund. 
Man låter istället en organisation, Black Lives Matter, som har högst märkliga åsikter kring människors olika värden, diktera en verklighet som möjligt kan vara sann i vissa områden i USA, men definitivt inte i Sverige. I Sverige skulle du nämligen aldrig ställa upp dessa poliser och anklaga dem för rasism.

En högkriminell brottsling som dör under omständigheter han själv har skapat, är värd 229 miljoner kronor. En ungdom som inte har gjort något fel och dör i en bilolycka är värd 30 000 kronor.
Alla liv är uppenbarligen inte lika mycket värda.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men fel tycker jag att det är.