fredag 26 mars 2021

När fel blir rätt och rätt blir fel?

Röd och gul och vit och svart, gör detsamma har han sagt..
Den gamla sången upprepar jag ständigt.
Ett utseende är nämligen totalt oviktigt för mig då en människa bedöms utifrån sina inre kvalitéer.  Rapporteringen från Vetlanda skrämmer mig dock.
Inte själva NMR för jag anser att det är samma sorts människor som blir fotbollshuliganer eller aktiva i BLM, utan för det val av rapportering som den svenska statliga median gör.
SVT i all ära.
Varför intervjuade ni inte olika individer om deras rädsla för exempelvis invandrare?

Nej, jag anser inte att NMR är bra på något sätt för jag ser dem som ett bevis på skolans misslyckande. Denna rörelse lyckas plocka upp de individer som skolan inte klarar att rädda, vilket är hemskt.
SVT väljer dock att intervjua människor kring deras rädsla för nazisterna och hur de börjat synas i samhället. Det faktum att antalet medlemmar i Sverige ligger under 200 personer tar man inte upp. Inte heller det fakta att det faktiskt inte var alla som deltog i manifestationen som gjorde något, utan någon enstaka individ. 
Det spelar ingen roll utan de benämns som "nazisterna".
"Nazisterna" puttade omkull en äldre kvinna som sa i från..
Helt fruktansvärt!

För några veckor sedan valde en afghansk man att ta med sig en kniv och hoppa på sju olika män. Oprovocerat. Den yngste var 35 och den äldste 75 år. Det blir såklart rubriker men ingen av dem berättar att afghaner som grupp är våldsbenägna. Ingen rubrik tar upp det faktum att om svensk lag hade följts så hade detta inte kunnat hända. 
Ingen artikel i SVT tar upp bilder på de anfallnas skador, deras berättelser eller hur hemskt det är. De som nu intervjuats om nazisterna berättar att hat och hot inte hör hemma i Sverige.
Det är ok att beskriva det så när det är nazister som visar sig, men inte när det är en man från Afghanistan. Politikern berättar även att man blir rädd när de ger sig på äldre damer.

Var var hon vid själva dådet?
Var fanns förståelsen för dem som blev rädda för invandrade yngre män?
Då ställdes inte den frågan.

Jag tycker varken att den afghanska mannen eller NMR gör rätt, men jag anser att SVT ska rapportera saker och ting utan värderingar. Utan en tanke om vad de anser vara fel för rent statistiskt, ska vi titta på det?
Då tror jag att det är betydligt fler som är rädda för en afghan som går till attack än en nazist på tunn is.. Varför väljer inte media att skriva om det? 

Jag bryr mig inte om vem det är som beter sig illa, men jag förväntar mig att samtliga hängs ut på samma sätt. Ett rötägg är ett rötägg oavsettt vilket land denne kommer från eller vilken värdering denne har.