torsdag 4 mars 2021

För det spelar ingen roll..?

En attack med kniv mot oskyldiga människor.
Antingen kommer det sluta med att det är synd om gärningsmannen eller ett tåg genom staden mot rasism. Jag kanske är cynisk, men det är klurigt att se det på något annat sätt och det handlar enbart om erfarenhet. Det finns självfallet människor födda i Sverige som har diverse psykiska bekymmer och löper amok, men de flesta gångerna är det inte så.
Hur kan det då bli såhär?
Det är absolut gärningsmannens fel och brister som gör att det blir såhär i grunden, men någonstans måste man se till att den förda politiken i detta landet inte stämmer. Januariavtalet är en bidragande orsak precis som den förda politik sedan flera år tillbaka.
För många år sedan kom förslaget om att ingen skulle släppas in i Sverige innan alla papper och uppehållstillstånd var klara, vilket skapade ett ramaskri.
Vi skulle ju behandla människor som boskap!
Precis som om behandlingen de fått är mycket bättre.
Att vänta på ett besked i månader och år är inte hållbart för någon och när det väl har gått några år kan de flesta hänvisa till ömmande skäl.
Gymnasielagen blev spiken i kistlocket för allt sunt förnuft som kan finnas och gör att inte ens standardtänket kring att ett nej är ett nej kan följas.

Söker du asyl i Sverige?
Processen kommer se ut som följande: Nej. Nej. Nej. Ja.
Tänk om vi verkligen hade samlat människor och sett till att de hade fått ett besked inom några veckor istället för som det är nu. Det hade varit humant och hade garanterat besparat mängder av människor oerhört mycket lidande.
Bara tanken på alla resurser som läggs på att jaga dem som inte lämnar landet, skydda dem som begår brott eller gör andra fel, den är absurd. 

Så åtta människor är knivskadade.
Gärningsmannen är tjugo år och ser ut som på bilden.
Alla får bilda sin egen uppfattning innan någonting är klart, men jag har min.
Jag tror att detta hade kunnat förebyggas genom en ordentlig politik.
Stackars människor och anhöriga som har drabbats av detta.
Vi får hoppas att det skapas en manifestation mot rasism så att ingen känner sig anklagad..