fredag 14 juli 2023

Oetiskt?

Min tro är att alla individer har en inneboende drivkraft till att ta sig framåt. En vilja att överleva och se saker ur andra perspektiv. Gift vid första ögonkastet.
Ett program där människor matchas ihop och sedan gifter sig första gången de ses. Jag har sett glimtar av det men inte mer.
Det jag har sett är dock vuxna människor som har gjort egna val. Val som jag aldrig hade gjort, men de gör det. På tv dessutom.
Att då komma och förkasta det..


Djupt oetiskt skulle jag inte tolka det som.
Är man djupt troende kristen och tror på ju det var förr så absolut.. då är det ett bekymmer. Är det dock så att två vuxna människor väljer att starta ett liv framför kameran.. är då inte det deras val?
Oetiskt, det kan man få tycka men jag anser att vuxna människor själv ska få göra sina val.

Individens val är för mig nummer ett så länge det inte skadar någon. Att gift vid första ögonkastet på något sätt skulle vara värre än alla olika program med singlar och öar och hotell och.. allt möjligt.
Det borde enligt mig vara mycket värre.
Min gissning är ju att alla de som faktiskt väljer att exponera sig på det sätt som dessa människor gör, de kanske träffar rätt på grund av det. Kanske inte i programmet men efteråt för att de får andra chanser i livet.

Ett program som tvingade in människor, det hade varit hemskt, men inte detta.
Som stort fan av Ricki Lake och The Jerry Springer Show på nittiotalet så tror jag inte att det någonsin kan finnas ett enda program i Sverige som skulle räknas som oetiskt. De gränserna sattes nämligen långt framför för över trettio år sedan.
Go Ricki!
Låt människor göra sina egna val så länge de inte skadar någon annan.