tisdag 4 juli 2023

Så Sverige blir bra om alla barn tvingas till dagis?

Provocerande att säga dagis.. jag vet, men jag kallar mig själv lärare och inte pedagog. Att byta namn på något förändrar nämligen inte syftet. Det som i dagligt tal kallas för dagis, heter numera förskola.
Det som förr hette lekis, det heter idag förskoleklass. Bara så att vi har begreppen klara.
Förskoleklassen är obligatorisk och där börjar barn det år de fyllt sex år.
Förskolan, eller dagis, det är en FRIVILLIG instans.


Jag protesterade hej vilt för några år sedan när man skulle skapa en plan för förskolan. En plan på en frivillig verksamhet är nämligen, vilket jag tydligt påpekade, en början på att TVINGA in alla barn. Det tog två år sedan kom förslaget från Socialdemokraterna. 
För barnets bästa, så skulle alla barn gå på förskola - dagis. Man undervärderar fullständigt alla föräldrars kraft att vara föräldrar för man hjärntvättar människor in i att förskolan, DEN är så mycket bättre än er föräldrar!

Min hemkommun Sölvesborg är den tredje sämsta kommunen i Sverige. Här är väldigt mycket barn i alla grupper och kritik har framförts men icke.. informationen går inte fram. Nu kommer dessutom en lag som säger att kommunen måste arbeta för att fler barn ska börja på dagis. En lag. Det man inte säger, men menar, är att alla barn med invandrade föräldrar behöver gå på dagis för att lära sig svenska, MEN så säger man inte och en viss grupp kan inte pekas ut.
Därför ska alla barn i Sverige in i verksamheten.

Då kommer nästa. Läroplanen för förskolan som så fint kom till för ett par år sedan, den ska nu ändras. Liberalerna vill ta bort allting med skärmar.

Mitt tips?
Ta bort förskoleplanen helt och hållet.
Som jag skrev för flera år sedan så behövs den inte för personalen gör garanterat sitt absolut bästa ändå. En plan innebär en massa pappersarbete och mycket av det som skrevs in gjorde de redan. Man slog in öppna dörrar.
Anledningen till att den kom till var att man i förlängningen vill tvinga in alla barn i verksamheten.
Alla ska gå den socialistiska vägen och danas av alla utom föräldrarna.
Varför ska man då skaffa barn!?

Jag anser att en plan inte behövs förrän i förskoleklassen, för då börjar skolan. Allt annat är frivilligt. 
Dagis/förskola samt fritids är en plats där barn ska vara för att föräldrarna arbetar.
De som jobbar där är utbildade till det och kan sitt jobb vilket också gör att de ska vara alternativet till en fritid - inte skolarbete. Barn ska inte behöva tvingas in i vuxenvärlden snabbare än vad som behövs.

Kan barn vara hemma med föräldrarna?
Gör det! Låt barnen slippa tvången!
Är det ett problem med språket eller ett visst barn?
Då är det bättre att socialtjänsten rycker in och hjälper till istället. Liberalernas förslag visar på väldigt låg koll hur man redan arbetar. 

Jag önskar att tramset upphör och man inser att en frivillig verksamhet inte ska behöva så mycket tvång. 
Det är ett incitament för föräldrarna och personalen där sköter det garanterat så mycket bättre än vad någon riksdagspolitiker gör.
Kommunpolitiker med för den delen, för de visar tydligt att de inte har förstått någonting.