söndag 9 juli 2023

Dags för fattighem igen!?

Med elen avstängd försämras kvalitet på livet drastiskt, självklart kan du överleva utan den, men tiden kommer gå åt till att göra saker du egentligen inte hade behövt.
Detta har blivit sanningen för människor i Sverige då elräkningarna plötsligt är högre än inkomsten.
Vad ska man göra?
Det känns som hyckleri när politiker sedan ska ”fixa” ett problem de själv inte känner till. Deras löner påverkas inte på något negativt sätt utan den höjs ständigt.


Nu berättar media att vattnet kommer bli betydligt dyrare. Ska vi då göra som så att vi alla flyttar ut i skog och mark igen? Lever av naturen.
Det går absolut men vibbarna går till amishfolket och hur man levde förr i tiden. Är det verkligen värdigt år 2023 att människor inte ska kunna bo kvar i sina hem!?

Det är väldigt enkelt att tro att vi lever som i resten av världen. Alla är vi drabbade av allt hemskt som händer. Faktum är dock att det inte ser ut såhär överallt. Elen är inte lika dyr på andra ställen. Inte vattnet heller. Bränslet till bilen är det definitivt inte. 

Jag är helt emot system som gör skillnad på människor efter inkomst, då jag anser att det tar bort moroten för att jobba mer eller skaffa en högre utbildning, men jag kan absolut se ett undantag:
Politiker.
Människor som har sin huvudinkomst från politiken borde  betala både el, vatten och speciellt bränsle efter en viss procent på lönen för tro mig.. DÅ hade priset gått ner.
Om elräkningen procentuellt blev likadan som för mannen i inslaget, DÅ hade de förstått.
Om en fulltank inte slutade på över 2000 kronor utan istället 8-9000 kronor baserat på deras inkomst.. DÅ skulle de fixat detta.

Miljöpartiet må vara en av grundbovarna, men den sittande regeringen lovade att sänka bränslepriset med tio kronor. Har någon av er sett den?
I delar av Europa har de lyckats.
Varför går det då inte i Sverige?
Jo, staten behöver sin inkomst.. det är katastrofalt!

Att ett statligt företag tänker fyrdubbla vattenpriserna på grund av investeringar och byte av vattenledningar, men samtidigt plocka ut en massa i vinst och ha chefer med miljonlöner.. det rimmar sjukt illa!
Det är pinsamt!