fredag 26 juli 2024

Dags för en ny era!

Republikan eller demokrat?
För mig är det inte så lätt då det finns frågor som båda partierna har fel i. Åtminstone enligt mig.
Jag vill inte ha dödsstraff.
Jag tycker att vapen ska begränsas och jag anser att det är upp till kvinnan att ta beslutet kring abort eller inte. Staten ska inte lägga dig i det.

Biden väljer nu att sluta.
Trump skriver att han är kass.
Jag håller med om att Biden skulle slutat för länge sedan men tror inte på fula ord och att man ska trycka ner andra på detta sättet.
I det hela kan man dock säga att Trump iallafall är ärlig. Ingen kan missa något för han säger det rakt ut och det gillar jag.

Harris. Jag har ingen aning. Hon har rätt kring aborterna men den frågan verkar inte vara så stor. I en värld där alla ska vara sig själv och leva upp till något ideal om att inte ha ett kön, så tror jag mer på en man än en kvinna.
Inte för att länet för mig spelar någon roll, utan för att det spelar roll för andra betydande personer i världen.

Kan ni se Putin ge respekt för Harris?
Någon av ledarna i östvärlden?
Jag tror att Trump har betydligt mer pondus och en förmåga att få som han vill. Hans egen rikedom spelar en oerhört stor roll i detta då individer i en hög ställning ser upp till detta.
Man ska också vara på det klara med att Trump är den president som inte har startat några krig. Obama var den som var värst och hade han agerat redan 2014 när Ryssland gick in i Krim så hade världen förmodligen sett annorlunda ut.
Det handlar om pondus.

Så Biden är ute.
Tack och hej!
Jag tycker att det är bra och han kan förmodligen flytta rakt in på ett demensboende. Det förvånande i detta är att han inte avsade sig den posten för länge sedan.
Det är helt enkelt ett bevis på att makt och pengar är viktigt. Världens mäktigaste person med tillgång till kärnvapen.. ingen bra kombination med demens.

Det blir en spännande höst, men jag tror redan att valet är avgjort.