söndag 14 juli 2024

Extremvärme.. hur ser sanningen ut?

Att mediehusen är rödgröna har de flesta verkat förstå vid detta laget. Det innebär också en vinkling för att det ska passa dem och för oss alla andra blir källkritik viktigare än någonsin. Tyvärr verkar de flesta människor inte ifrågasätta någonting.
Extremvärme?
Vad innebär det?
Det påstås att det är en varm sommar i Sverige, men frågar någon mig så fryser jag. Det är för kallt.
Det regnar hela tiden!

Problemet för media när de ljuger om Sverige, är att människor ändå kan säga att det inte stämmer. Vi bor ju här. Någon kan säga att det inte stämmer. Ljuger man istället om andra länder, så är sannolikheten betydligt större att ingen säger något.

28 personer har dött i USA på grund av extremvärme. Det är jättevarmt! Människor dör!
En faktakoll visar snabbt att det inte stämmer alls.
Kartan visar värmerekorden i USA. Bara två är ändrade de sista tjugo åren. Kartan visar istället väldigt tydligt att början på det förra århundradet var väldigt varmt och varmast var det under 1930-talet.

Jämför vi detta med Sverige så stämmer det också. Jag hittar ingen exakt karta men kollar på Vasaloppet.
Det har blivit inställt tre gånger sedan det startade.
1932 och 1934, vilket stämmer med kartan på USA, men även 1990. På 1930-talet hade inte alla bil. Vems fel var det då att det var så varmt!?

Titta nu på världen.
Är det för kallt skriker de att det är klimatförändringar!
Är det för varmt är det klimatförändringar!
Människor som är rädda för detta bör undanhållas från samhället för de är farliga. De vet inte vad källkritik är och i klimatets namn så gör de vad som helst.

Så USA har extremvärme och håller på att slå rekord?
Nej, verkligen inte.
Det är varmt, som de flesta andra somrar.
I Sverige är det kallt, men istället för att bara överleva det och ta det som en kall sommar så skriver media att ”coolcation” är det nya inne.
Vad som helst istället för att erkänna att man faktiskt har fel.

Häromveckan beskrev de extremvärmen i Sverige. Det skulle bli 26 grader. 26 grader är visserligen skönt men definitivt inte någon extremvärme.
Ifrågasätt!