tisdag 30 juli 2024

”Någon måste ta ansvar”

Detta kan göra mig så trött!
Under Gothia Cup i fjol drunknade en tonårspojke från Etiopien. I år höll en kille från Storbritannien på att drunkna, låg länge i koma men har nu avlidit även han. 
Alla kräver nu att någon ska ta ansvar.

Nu är det inga spädbarn som har drunknat utan tonåringar. Oavsett så har de föräldrar. Deras uppgift är att lära barnen att simma och det blir uppenbart att Sverige daltar mycket mer med sina skolungdomar än vad man gör i andra länder. Alla ska simma i Sverige! Klarar du inte simproven i svensk skola så är du underkänd i idrott. Därför får du hur mycket hjälp som helst för detta.

Skickar man sitt barn till ett annat land måste man prata med sitt barn. Är man ledare i ett ungdomslag så bör även dessa personer prata med ungdomarna.
De är ytterst ansvariga för dem de har med sig och det är enligt mig ingenting som kan läggas på badhuset.
Rent krasst kunde dessa tonåringar lika gärna ha drunknat i en liten göl.

Måste sedan allting vara någons fel?
Som förälder ska du ha koll på ditt barn och det kommer att vara ditt uppdrag under ett helt liv. Om du är femton år och går i ett djupt vatten där du inte bottnar, trots att du inte kan simma, då är du inte smart.
Vissa saker kan man inte curla bort utan man ska bara lära sig. Simma är viktigt.
Kan du inte simma så bör du inte följa med till ett badhus.

För några år sedan berättade den fantastiskt smarta mediaeliten i Sverige hur hemskt det var att simkunnigheten hos barn i Sverige sjönk.
Alla som ville förstå insåg direkt att det inte stämde. Svenskfödda barn har genom urminnes tider gått i simskola och är tvingade att kunna simma för sina betygs skull. 
Att simma är inte någonting man bara glömmer.

Så vems ansvar är detta?
Föräldrar och ledare.
Alla tankar till de inblandade.