söndag 28 juli 2024

Hjälp Alma!

Två år och döende.
Det är alla föräldrars mardröm och jag förstår att man inte kan hjälpa alla människor i hela världen, tyvärr, men jag anser att man ska försöka.
Finns det sätt att försöka på så ska man självfallet göra det.

Almas sjukdom är så ovanlig att det inte finns något sätt att rädda henne på i Sverige. Därmed lägger sig inte svensk sjukvård i mer.
Almas fall är extremt ovanligt men det finns ett hopp i Kina. Familjen vill därför få hjälp att samla in pengar för att ge det ett försök. Hjälp Alma!

Alma är tyvärr inte ensam och det är så att Sverige är uppbyggt på regioner. Förut kallades dessa för landsting men numera heter de regioner. Jag tillhör region Blekinge men söker i princip all vård i region Skåne, vilket då ställer till det. Skulle jag vara i en annan del av Sverige så ställer det till det ännu mer. De kan nämligen inte läsa papper mellan gränserna.

Får man då en sjukdom som är väldigt svår, så kan den region man tillhör välja att neka dig medicinen. Detta då trots att du dör om du inte för den. Ditt val kan då stå till att flytta till en annan region som faktiskt godkänner att du får din medicin.
Självfallet handlar det om pengar.
Money talks.
Har du oturen att få en svår sjukdom så är den ett dödshot i vissa regioner i Sverige och som Alma nu bevisar, så kan även hela Sverige neka.

Detta är en av de anledningar jag ser till att vi ska lägga ner Sveriges regioner. Jag förstår inte varför inte detta bara blir statligt istället.
Statligt hade inneburit samma system i hela Sverige.
Det hade inneburit en mer rättvis fördelning av pengar och mediciner hade getts på samma premisser i hela landet. Vården hade då blivit för patienten istället för åt administration och politisk styrning.
Bara i Blekinge har vi en handfull politiker som plockar månadslöner en normal arbetare kan drömma om.
Men, de kan neka människor mediciner för att medicinerna är för dyra.

Tänk vad pengar vi hade sluppit genom att ta bort alla dessa politiker och all administrativ personal som sitter i varenda region! Vården ska ägna sig åt vård!

Alma hamnar mellan stolarna för att Sveriges resurser inte räcker till att rädda hennes liv.
Vi måste ändra systemet!
Hjälp henne!