tisdag 13 september 2016

Det viktigaste för Sverige.

Alla människor ska ha samma rätt men alla är inte välkomna till Sverige.
Trots att de kan betala för sig och bidra till hela samhället.
Anledningen är alla som söker asyl.

Sist jag var inne på migrationsverkets hemsida, förra veckan, stod det att det är ungefär 2000 personer som söker asyl varje vecka i Sverige. Detta skrivs det knappt om. Det är självklart betydligt mindre än vad det var förra året eller tidigare men det är ändå väldigt många människor i ett land som knappt klarar av att hålla välfärden igång på grund av alla kostnader.
svt.se

Nyheterna berättar nu att de som vill komma till Sverige som utbytesstudenter inte kan göra det och drabbar trycket på migrationsverket dem, drabbar det garanterat alla som vill komma hit och studera med ett visum också. Människor som kommer hit, betalar för sin skolgång, sitt uppehälle och lever här, de kan alltså inte komma hit.
De får stanna i sitt hemland och söka skolor på andra håll.
Är det verkligen hållbart för Sverige i längden?

Många rapporterade om alla de utbildade som nu kom till Sverige. Exemplen på vad de kunde arbeta med radades upp av arbetsförmedlingen förra veckan. Det är självklart så att några har en hög utbildning men fakta säger att lika många inte har det. Den genomsnittsliga utbildningsnivån för Iranier är 7,8 år och de ligger högst statistiskt. Betänk då att det är självupplevd skolgång, inga bevis på papper, och att en svensk ungdom som går i den skola den är tvingad går tio år. Samma nivå för Syrier är 6,6 år. För Afghaner, som är en av de absolut största grupperna som söker sig hit, är den genomsnittsliga utbildningsnivån 3,2 år. Somalier går det inte att räkna på. Det är som om vi skulle sluta skolan efter andra klass för att söka arbete.

Dessa människor släpper vi in i Sverige.
De med en god utbildning som grund som vill komma hit, de släpper vi inte in.
Detta är för mig totalt fel.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/langa-koer-hos-migrationsverket-hindrar-utbytesstudenter
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Integration/Utbildningsniva/