lördag 10 september 2016

De stackars kaninungarna.

Det är lite märkligt ändå.
Sverige är ett land i förändring och inte nog med att simkunskaperna har gått ner bland befolkningen så har fler människor blivit sämre på giftiga svampsorter.
Fler än på länge drunknar i Sverige.

Utöver allt detta så har tydligen barn blivit sämre på att bete sig mot djur.
Någon har på Barnens Gård tagit kaninungar och lagt dem i hoppborgen där de har hoppats ihjäl.
I år har barn varit mer ovarsamma med djuren och de vuxna har varit mer frånvarande.
De är alltså betydligt värre i år jämfört med andra år.

Det kan vara så att många föräldrar är så upptagna med att jaga Pokemons att de inte har tid att kontrollera sina barn. Så upptagna att de inte har lärt barnen hemma hur viktigt även ett djurs liv är.
Det kan också vara så att de sitter och solar, pratar om något annat eller är på toaletten men lämnar sina barn vind för våg.
Det kan vara så att föräldrar helt enkelt kommer in på området och anser att det är alla andras problem att hålla koll på dessa djur.

Jag skulle vilja påstå att de absolut flesta människor i vårt land värnar om djur. Enskilda stolpskott finns det hos både barn och vuxna men på Barnens Gård har det inte bara försvunnit kaniner en gång utan flera gånger. I år. Inte tidigare.
Vad är då skillnaden?
Jag tror inte att man får nämna den.

Jag vet dock att det finns människor som anser att svensk djurskyddslag inte gäller dem. Jag vet att människor slaktar djur utan bedövning trots att lagen säger att det är olagligt. Jag vet att det i många länder fattas en "svensk" syn på hur man behandlar och visar upp djur.
Detta ställde till det mycket för mig under mina besök i Spanien. Som barn var det rätt jobbigt att se hönor utan fjädrar med ben och huvud kvar, till försäljning.
Detsamma gällde harar och kaniner.
Det var ett helt annat synsätt än den skyddade verkstad vi levde i här i Sverige.
Saluhallarna var fulla av levande djur.

Tror jag då att svenska föräldrar har slutat visa hur man behandlar djur?
Att barn i gemen nu plågar djur?
Nej.

Det är bara ett par månader sedan familjen var på Barnens Gård och det är omöjligt att undvika alla de hinder som redan finns för att djuren inte ska komma ut ur sina inhägnaden.
Barn har alltid haft lite märkliga idéer med vissa saker men det är för mig märkligt att det nu, på ett år, är flera barn som har haft samma brist på uppfostran gällande hur man behandlar djur.
Djur är här ofta lika mycket värda som en människa.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/flera-kaniner-doda-pa-barnens-gard