tisdag 20 september 2016

För media är opartisk..

"Först älskade hon att ha ett asylboende som granne men snart upptäckte hon alla nackdelar".
Kan ni se den rubriken i svensk media?

Jag har full respekt för att Maggan i Halland har ändrat sin åsikt. Det är jättebra när man kan se på saker och ting på olika sätt och det är bra att media uppmärksammar olika saker.
Media ska dock vara opartiska och jag anser inte att de är det.
svt.se

Maggan i Spenshult bjuder nu hem människorna på det nya asylboendet hon har som granne och detta blir en stor artikel i det svenska statliga mediet SVT.
Ska de vara opartiska bör de då även visa på människor som säger sig se motsatsen för som de skriver är det som om det inte finns några bekymmer alls.

Jag bor i en liten by med två stora asylboenden i närheten.
Jag var inte positiv till det och har inte ändrat uppfattning. Det är polis, brandkår och ambulans här med jämna mellanrum. Främst polis då de ständigt slåss och bråkar på boendet.
Grupper av människor går dagligen förbi och de är alla män.
Det finns några få kvinnor och barn men de är inte många.
De flesta hälsar och är trevliga men det finns även de som bara går förbi och tittar.

Asylboendet visar på ett system i katastrof. De som bor där kallas inte vid namn utan har nummer (Känns det igen?) och det finns människor kvar där som kom när det öppnades i juni för två år sedan. De bor alltså fortfarande kvar i väntan på besked. Är det schysst?
Barn bor tillsammans med vuxna människor där frustrationen bara växer.
De flydde ett helvete och kom till ett annat.

SVT förmedlar dock inte sådant. De har visserligen blivit tvingade när ett barn blev våldtaget i Tingsryd och något liknande hände i Alvesta. Annars är de tysta.
Den stora frågan blir då när de ska sluta vara partiska för om det är något jag är säker på så är det att exakt lika många som har ändrat sin åsikt från att asylboendet var jättefarligt till något positivt, så finns det de som var positiva men efter att ha varit i dess närhet blivit väldigt negativa.
När kommer artiklarna om det?

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/maggan-valkomnar-de-nya-grannarna-pa-spenshult