måndag 5 september 2016

Akuten i Karlshamn.

Bildresultat för karlshamns lasarett akuten

Kära väljare. Idag tas ett beslut som ni ska ha i åtanke vid nästa val för idag tänker nämligen majoriteten med socialdemokraterna i spetsen att sätta spiken i kistlocket.
Idag tar de beslut om att akuten i Karlshamn ska stängas.
Egentligen är det väl inte så konstigt för detta har funnits i baktanken sedan de började stänga avdelningar och flytta runt fungerande verksamheter för några år sedan. Socialdemokraterna har aktivt arbetat för att det som funnits i Karlshamn ska försvinna.

Den stora frågan bör ju då vara varför de har dragit ut på detta så länge som de har när de redan för länge sedan bestämde sig för vad som skulle ske i framtiden.
De visste för många år sedan att Karlshamns sjukhus skulle sluta att fungera och jag minns när de skulle lägga ner IVA, (Intensivvårdsavdelningen) som dessutom prisades för hur bra den var, och jag var på ett protestmöte i en skola i Karlshamn.
Där lovade de dyrt och heligt att sjukhuset skulle få finnas kvar.

Nu, många år senare, finns visserligen sjukhuset kvar men det styckas så sakta upp i delar för att göras obefintligt så att de den dag de bestämmer sig för att ta bort allt innanför väggarna kan skylla på att det inte finns tillräckligt med verksamhet där.
Det är så man gör. Man drar ut på det länge för i väljarnas ögon blir det då mer osynligt än när de sätter in kniven och vrider runt med en gång.

Blekinge må vara för litet för två akutsjukhus med tanke på avståndet mellan Kristianstad/Karlskrona/Växjö/Kalmar, men bör kunna ha kvar de två enheter som Blekingesjukhuset räknas som. Att då göra som socialdemokraterna vill, och stänga ner akuten helt och hållet kan bara innebära slutet. Det borde inte vara så svårt att se för någon att detta enbart, precis som när de lade ner förlossningen i Karlshamn 1980 och sedan familje-BB 2003, bara leder till att fler söker vård utomläns vilket, med de dåliga avtal som finns, innebär högre kostnader för landstinget.
Utöver det blir det inte säkert för patienten då journalsystemen i Blekinge och Skåne inte är desamma och därför inte kan läsa av varandra.

Idag är vi många som kommer göra vårt bästa för att visa att beslutet inte blir enhälligt och med lite tur kan vi stoppa dem. Moderaterna kommer rösta NEJ till en stängning av akuten!