torsdag 15 september 2016

Inte en dag för sent.

Snyfthistorier radas upp i svensk media och min uppfattning är att det inte finns någon som inte anser att det är synd om många av dessa människor. Hade jag bara varit säker på att de som kommer hit verkligen är barn och i behov av skydd så hade jag välkomnat dem allihop.
Min uppfattning är dock att så inte är fallet.

Den som följer Migrationsverkets hemsida kan se hur många det är som söker asyl varje vecka. För tillfället är det cirka 2000 personer som varje vecka kommer till Sverige trots att det varken finns bostäder eller arbete till dem. 2000 personer. Det är 8000 personer om året och knappt 100 000 människor på ett år. Detta är dock media rätt tysta om.
Alla som inte får stanna, de berättar de till motsatts gärna om.
svt.se

Jag lider med varenda människa som flytt ett krig, som mår dåligt, som inte känner att de har en framtid eller har något hopp kvar. De allra flesta av dessa människor återfinns dock inte i Sverige utan i flyktingläger där UNHCR väljer ut de som har det sämst. De får sedan komma till bland annat Sverige där de ska få ett nytt hem.

Problemet för Sverige har varit bristen på regler, ett tal som fick varenda vettig människa att slå bakut och en signalpolitik som berättat för alla att de är välkomna till detta land i norr. Människor har tagit sig hit och sedan ljugit och då främst om sin ålder.
Detta har jag påtalat under flera år vilket har lett till att jag ständigt kallas för rasist. Jag är helt enkelt en hemsk människa! Nu äntligen har Sverige börjat föra signalpolitik. Vi berättar nu att ålderstest kommer utföras på de som kallar sig för barn.
Det enda problem som kvarstår är att det tar för lång tid.
Det är inte humant att människor ska sitta här i många år och vänta på någonting de kanske aldrig kan bli en del av. Ett annat fel är alla de som har ljugit och sagt att de var barn. De borde bli återbetalningsskyldiga för det kostar samhället massvis.
I min hemkommun Sölvesborg beräknas de cirka 100 ungdomar som finns här kosta mellan 40 och 50 miljoner. För mig är det helt hutlösa summor som inte ens borde diskuteras då det är helt orimligt att samhället ska bekosta detta.

Alla de människor som flydde till Sverige under Europas tidigare kriser har fått komma hit, blivit tilldelade en bostad, ett lån och ett arbete som sedan skulle betala av lånet. De har blivit en stark grund i Sverige och en stabil del av samhället. De fick behålla sitt människovärde genom att känna sig viktiga och delaktiga.
Det är så det borde fungera fortfarande.
Tack för att det äntligen införs ålderskontroller.
Det är verkligen på tiden.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/besked-om-nya-alderstester-i-dag