tisdag 27 september 2016

Du har blivit luuurad..

Välkomstplakat och insamlingar. De har känt sig så välkomna i landet där alla får stanna. De säger att de är i de övre tonåren men att de är barn. Migrationsverket säger att de inte är barn utan myndiga, ska behandlas som vuxna och därför utvisas.
SVT gör då en stor artikel om att de stackars barnen med all sannolikhet kommer att "gå under jorden". De tänker gömma sig i fyra år för att sedan skylla på att de har varit i Sverige länge och därför måste få stanna nästa gång de söker.
svt.se

Det är här problemet uppstår.
Lagen ska vara lika för alla.

En av "barnen" i artikeln säger att han är från Afghanistan.
Han har dock aldrig bott där utan i Iran fram tills han kom till Sverige.
Varför i hela världen har han då tagit sig till Sverige?
Iran ligger inte i krig.
Iran må inte vara världens bästa land men jag har vänner som har varit där på skidsemester. Denne kille har flytt detta land för att komma till landet där man kan få allt.
Där alla är välkomna.
Där varje enskild individ kan bete sig i princip som de vill.
Nej, just det.

De sista åren har Sverige förändrats och tjejer kan inte ens gå på en festival utan att bli utsatta. Det finns de som påstår, det följer ju PK-linjen, att detta problem alltid har funnits men jag säger tvärtom motsatsen. Detta har inte varit ett problem tidigare utan är en produkt utav att människor som inte har samma värderingar för kvinnor och flickor har kommit till Sverige.

Killarna som är med i artikeln vill inte åka hem då de redan går i skolan och har börjat komma in i samhället. Jag kan bara beklaga att de styrande i Sverige valde att sätta skydd för allt vad eget tänkande kallas för några år sedan. Systemet borde ha varit färdigt innan människor kunde komma hit. Systemet skulle varit så utarbetat att de som kom till Sverige inte skulle behöva vänta mer än en vecka innan de fick ett beslut. De skulle aldrig ha fått börja skolan eller kommit in i åtgärder. De skulle avvisats direkt men tyvärr ser inte systemet ut så och därför får de nu lida.

Migrationsverkets regler bör dessutom göras om så att ett avslagsyrkande bör gälla på livstid. Ingen ska kunna kringgå systemet för att de går emot lagen.
Lagen ska följas och gäller alla.
Har du blivit avvisad så lämna landet.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hopp-byts-mot-fortvivlan
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/migrationsministern-ger-manniskosmugglare-skulden
http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Efter-beslut/Om-du-far-avslag-pa-din-ansokan/Om-du-far-avslag-pa-din-ansokan-om-asyl.html