söndag 9 oktober 2016

Gäsp.

Farida Al-Abani säger att det nu är dags att förändra pensionssystemet.
Det är nämligen rasistiskt.

Vad säger hon om alla de björkar som växer i Sverige?
Ska vi föbjuda dem med?
De är nämligen vita med svarta fläckar och skulle säkert kunna kännas diskriminerande på grund av sitt utseende. Vi kanske skulle måla dem bruna för det är ju ett ord som är väldigt på modet de sista åren. Nej, självklart inte. Björken ser ju inte ut som den gör för att reta någon som uppenbarligen inte har tillräckligt mycket vettigt att göra av sin fritid.
etc.se

Invandringen har skapat förändringar i det svenska pensionssytemet och exakt hur det kommer att se ut om några år är inte säkert. Allt beror på hur många av de som får uppehållstillsstånd som också får ett arbete och hur snabbt det går att finna detta.

I P1 lät det såhär: (Översta länken)
"– Pensionssystemet är rasistiskt och det vill vi förändra. Och om vi inte gör någonting åt och fortsätter det låta vila på den grunden så kommer vi att fortsätta kalla det för vad det är. Det är sexistiskt, rasistiskt och vi måste prata om det, säger Farida Al-Abani"
Hon är medlem i nätverket Pensionsrättvisa som är sprunget ur StreetGäris och nätverkets stora utmaning är att förändra hela det svenska pensionsystemet. Anledningen?
Jo, utlandsfödda människor får med detta system en sämre pension än de människor som är födda i Sverige. Är det någon som reagerar?
Precis som att björkarna inte ändrar färg för att passa PK-elitens tänkande så kommer inte människorna få en dålig pension för att de är födda utomlands utan istället för att de inte har arbetat så mycket i Sverige. Jag tycker att det är helt rätt och vill verkligen inte ändra på detta av den anledningen. Pensionssystemet kan inte förändras på grund av att vissa människor har svårt att skaffa ett arbete.
Det finns dock en grupp människor där pengarna skulle komma mer till nytta och det är alla de människor som under decennier var hemmafruar i Sverige. Var man det i något annat land borde nämligen det landet stå för de konsekveneserna och inte skattebetalarna här.
Al-Abani anser att dagens system av pengafördelning efter ett arbetsliv är grunden för diskriminering och institutionaliserad rasism. Det är alltså rasism att människor födda i andra länder och som sedan kommer hit inte får ta del av samma pension som svenskfödda. 
Hur tänker man egentligen då? Det är en sådan extrem kommunistisk tanke så det finns inget att jämföra den med. Varför ska den som sliter i ett helt liv för att kunna gå i pension med någon form av vettig peng, få lika lite/mycket som den som inte har gjort ett handtag här?
Det bör vara upp till varje land de kommer från att ha den skyldigheten gentemot sina medborgare och har de inte något system som hjälper till får de väl göra som de hade gjort om de bodde kvar, famijlen får hjälpa till. Det är nämligen så de flesta länder löser detta. Föräldrarna bor hos barnen för att få vård och hjälp.
Det slipper de dock här för hur lite de än har gjort här, hur lite de än har arbetat, så får de ändå en plats på ett boende den dag det behövs. Skillnaden då mellan den som är född och har arbetat här och de som är födda utomlands, den talar inte Pensionrättvisa om. Den som har arbetat och fått ihop en pension är nämligen tvingade att betala för sin plats på boendet medan den född i ett annat land och inte har någon pension alls här får platsen betald.
Anser de att det är rättvisa?
Eller det är kanske bra rasism?
Detta ord är så missbrukat så många människor borde få gå en kurs i dess betydelse. Som jag ser det ska det inte användas som skälsord av människor som saknar vettiga argument. Sveriges pensionsystem må kanske inte vara det bästa men det är inte rasistiskt.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/786657?programid=4091
http://www.etc.se/inrikes/de-tar-upp-kampen-mot-orattvisa-pensioner
https://streetgaris.wordpress.com/projekt/