fredag 28 oktober 2016

Vad i hela världen är problemet?

En självklarhet för mig för jag hade ställt upp direkt!
Vi har levt som ofrivilligt barnlösa och har en stor förståelse för att människor längtar efter barn. Exakt hur spelar egentligen ingen roll och anledningen till att det inte blev adoption är främst de stora kostnaderna och sedan våran ålder. Vi räknades redan som för gamla för att få adoptera från mitt älskade Indien. Vi hade turen att kunna lyckas genom provrörsbefruktning vilket innebär att barnet blir ett biologiskt men tillverkat i ett rör med lite hjälp utifrån.
Ingen trevlig upplevelse alls men så värd allt besvär.
svt.se

För de som då inte kan få barn den naturliga vägen och som av olika anledningar inte kan bära barnet själv är surrogatmoderskap en fantastisk möjlighet. Varför skulle inte en person själv få välja det?

Jag är så trött på alla de människor som anser att deras tankesätt är rätt och därmed även ska bestämma över dem som inte tänker så. Varför inte göra tvärtom?
Ni som vill bli surrogatmödrar, ni blir det och inte ni andra.
Ni som vill använda en surrogatmoder, ni gör det men ni andra låter bli.

I artikeln berättar de hur mycket risker surrogatmammorna utsätts för. De kan drabbas av smärta (Nähä!), inkontinens och förlossningsdepressioner. De kan dessutom dö!
I min lilla värld är detta något den personen själv får bestämma och jag ser inget fel alls med det.

Artikeln rasar mot det faktum att det nu finns en agentur i Sverige som förmedlar denna tjänst. Den hjälper alltså ofrivilligt barnlösa som vill använda en surrogatmamma att göra det och mitt sätt för att motverka en sådan agentur är att helt enkelt göra det lagligt i Sverige.
Jag ser inga problem med det.

Jag hade utan problem ställt upp för exempelvis min syster eller en väldigt nära vän. En förlossning är allt annat än kul men jag hade gjort det om det var för någon som var så nära att jag alltid fick ha kontakt med barnet. Jag anser det tröttsamt med alla dessa nejsägare som ska bestämma över andra människor. Det är ju inte så att någon ska tvingas till detta utan det är frivilligt.
Antingen som hjälp till någon eller som en tjänst som kostar pengar för någon.

Min kropp, mitt beslut.
Så tänker jag med alla.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-startar-den-forsta-svenska-surrogatagenturen