tisdag 4 oktober 2016

Jag är en av dem!

Curlingen går många gånger över styr även om jag tror att alla föräldrar i grunden gör det de tror är bäst för sina barn. Värdet i barnet sitter självfallet inte i fritidsintresset, kläderna eller föräldrarnas ekonomi men jag vet med mig själv att jag hade gett upp precis allting bara barnen hade det bra.
Om jag skulle ätit nudlar, slopat alla egna intressen och slutat med allt som jag anser är roligt så hade det varit ok bara barnen mådde bra. Bara barnen fick det bästa.
svt.se

Barnen får bli precis vad de vill när de blir stora.
Vill de läsa länge eller inte alls, det spelar ingen roll bara de trivs.
Det vi som förldrar kan påverka är dock deras grundskolegång och likt föräldrarna i artikeln hade jag varit beredd på att flytta om det hade hjälpt barnen.
Grundskolan är det absolut viktigaste som finns och barnen måste gå på en bra skola med ett bra klimat som ser till deras bästa.
Jag hade varit beredd att flytta precis var som helst om det var det bästa för barnen.

Nu ska jag skryta om det som jag brukar: Havelidens skola.
Jag är väldigt nöjd med den skola mina barn tillhör för det är en liten byskola med ett fantastiskt bra tänk. Alla bryr sig om alla och trots att det säkert finns brister så märker jag inte av dem.
Jag har inga planer på att flytta och för barnens skull bor vi på det bästa tänkbara stället.
Jag önskar istället att alla andra fick samma möjlighet till en sådan här bra skola!

Det bästa med denna skola, förutom alla härliga barn som går här är det framtidstänk som finns. Det finns ett välfungerande elevhälsoteam och skolan har en anställd socialpedagog. Allt för barnens bästa.

Jag anser att curling är fel när det går till överdrift. Gällande barnens skolgång kan det dock inte överdrivas och min önskan hade varit att alla föräldrar tog en aktiv del i barnens skolgång för att se till att det fungerar både i valet av skola och i övriga delar när detta val är klart. Barnens skolgång är viktigare än egenintressen, hobbys och fri tid. Barnens bästa ska sättas före allting.
Alltid.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-foraldrar-overvager-flytt-for-battre-skola