måndag 31 oktober 2016

Och fritidsgårdarna?

Krafttag ska nu sättas in! Sverige ska bli ett bra land!
Mig veterligen var det ett bra land länge.
svt.se

Löfvens regering genom Baylan har nu förmedlat vad de har tänkt göra mot segregationen och deras reformprogram punktas upp i fem områden:

1. Bekämpa brottsligheten
2. Knäcka långtidsarbetslösheten
3. Lyfta skolorna och elevernas resultat
4. Stärka samhällsservicen och minska bostadssegregation och trångboddhet
5. Stödja civilsamhället och arbetet för demokratiska värderingar 

1, Ok! Vi ska alltså bekämpa brottsligheten?
En pojke blev våldtagen igår. Enligt artikeln var det flera på plats vilket med alla sannolikhet betyder att det är en gruppvåldtäkt. Av en pojke. (Glöm nu inte att såhär har det alltid varit i Sverige!)
Vad kommer hände med gärningsmännen?
Någon som minns vad som hände på Gotland?
Men visst, vi ska bekämpa brottsligheten.
Upp med fler fartkameror och jaga de som fuskar på högskoleprovet!

2, Ja! Ingen ska längre vara långtidsarbetslös!
Med andra ord: statistiken ska förändras så att människorna inte längre syns, precis som socialdemokraterna har gjort de andra gångerna de suttit vid makten. Glöm aldrig: 140 förtidspensionärer varje dag. (Under S regering).
En vän till mig som var arbetslös fick även han detta eminenta erbjudande: "Du vill inte gå i förtidspension?". Då skulle han ju få veta att han hade en fast inkomst varje dag..

3, Lycka till! Ni har hört talas om att det är lärarbrist?
Samtidigt som Sverige fylls på med människor som är i akut hjälp i sin skolgång, som behöver allt stöd de kan få för att bli en del av detta land. Men men..

4, Samhällsservicen? Menar de att polisen ska bli mer synlig? I mitt bostadsområde har polisen nog aldrig varit så synlig men jag upplever trots det inte att byn har blivit tryggare. När polisen inte var här berodde det på att det inte händer så mycket i ett sömnigt fiskeläge. Nu händer det något varje dag som tillkallar sig deras uppmärksamhet men trygg, nja.
Trångboddheten.. ok. Ska socialdemokraterna tvinga in asylsökande eller människor med uppehållstillstånd i andra människors hem? Det hade nog sett bra ut, statistiskt. Jag tycker Löfven ska börja att vara ett gott exempel!

5. Demokratiska värderingar?
Menar socialdemokraterna att dessa har satts på undantag?
Menar de att de människor som nu kommit till Sverige inte har samma värderingar som vi som redan bodde här har? Eller svenskar i gemen hycklar demokratin och värderingarna som gör att jag som kvinna inte är lika mycket värd som en man?
Det ska bli mycket intressant att se hur lång tid det tar innan de måste börja peka ut exakt för vilka deras punkter riktas mot. Jag är rätt säker på att min lilla del av världen inte kommer få så mycket av de pengar som ska delas ut. Trots att de flesta här betalar en hel del i skatt.

Jag saknar punkten om att det ska öppnas fler fritidsgårdar.
Tror detta parti inte på det längre?

Kanske skottsäkra västar kan delas ut i de utsatta områden som finns?
Tryggheten kanske hade gått upp där..
När människor kommer från länder med en helt annan kultur, helt andra värderingar och en helt annan syn på polis, ambulans och annan personal inom de utsatta yrken vi har i Sverige, då borde vi helt enkelt bli betydligt hårdare:
Kan du som förälder inte hålla efter ditt barn som du fortfarande ansvarar för?
Då tycker jag du kan lämna landet, med barnet som ställer till problem för alla, såvida du inte själv har ringt myndigheterna i Sverige och bett om hjälp och stöd. I Sverige bestämmer inte den äldste pojken i familjen - utan den vuxne. Oavsett kön.
Tycker man att vi är hemska, hårda, kalla och hårdhudade i detta kalla land i norr så finns alltid möjligheten att åka till det första EU-land de satta sin fot i.

Sverige behöver sluta mesa.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-vill-regeringen-bryta-segregationen
http://www.vk.se/1848067/pojke-misstanks-ha-valdtagits