tisdag 26 januari 2021

Dags att skjuta!

Varför blev du dömd till höga böter?
- Jag gick in i en affär så jag blev den "en för mycket".
Sverige är verkligen fantastiskt!
2000 kronor i böter för att bryta mot någon av alla punkterna i pandemilagen.
För att sköta detta så har 200 personer skickats ut för att kontrollera det hela.

Jag tänker som så, att tänk vad 200 personer i utsatta områden skulle kunna göra för det lilla samhället! En förändring! Eller 200 poliser som sattes på att verkligen utreda och sätta dit dem som skjuter, bombar eller knivskär andra.
Eller 200 personer på domstolarna så att allting gick snabbare!

200 personer är kanske inte mycket, men för mig är det 200 paragrafryttare som skickas ut för att det är lätta pengar. Likt fortkörningsböter när man ställer sig på motorvägen och skyller på upphinnandeolyckor. Alltså, när någon kör in i nästa bil. Detta sker nästan alltid vid stopp som rondeller eller rödljus då människor inte är uppmärksamma och det är extremt ovanligt på de stora fyrfiliga motorvägarna.
Men, man skyller på det.
Pengarna är ju lätta att dra in!

NU ska vi då plötsligt börja tänka på att när du går och handlar, då ska du se till att du är godkänd. Blir du den person som blir för mycket in i affären så kan du få böta. 
Företagarna ska agera småpoliser och försöka stävja om något händer.
Större affärer.. hur ska de ens kunna lösa detta?

Problemet är sedan alla som ska "bara"! 
De skulle bara in ett ärende i affären och där var SÅ mycket människor!
Har de inget vett liksom?
Att man själv var en av dem finns inte.
Alla kanske bara hade ett litet kort ärende och hur ska då butiksinnehavaren lösa det när ytan kan godkänna flera hundra personer?
Finns det verkligen inget bättre för dessa att lägga tiden och energin på?

Ok, vi har pandemilagar.
Det kan ju vara bra att veta tills det verkligen händer något allvarligt eller kunde man helt enkelt lärt av dem som kan. Afrika är den kontinent som är bäst på detta, vilket inte är så märkligt med tanke på allt som ständigt drabbar dem. Men varför lära sig av dem när man kan uppfinna hjulet på nytt!?

Så alla medborgare, om ni hade funderingar på att råna någon affär så pass upp så ni inte blir den där plus ett, för då får du förmodligen mer böter och högre straff än om du faktiskt rånar butiken. Energin kommer läggas på att du är en för mycket istället för brottet du begått.
Lite sans hade inte varit fel för jag lider med alla småföretagare som ska överleva i dessa tider.