lördag 9 januari 2021

Distans på alla nivåer?

Skolorna börjar snart igen och med det återkommer hysterin som snart har fått husera i ett år. Lärarförbundet kräver att möten i skolan ska begränsas.
Uppenbart har de då missat de rekommendationer som redan finns och de skolor jag känner till, där är man inte välkommen att vara så många i personalutrymmen längre.
De vill att munskydd ska finnas för alla som vill ha det.
Här kommer den socialistiska ådran i detta in för varför i hela världen ska det vara någon annans ansvar om jag skulle vilja ha ett munskydd?
Vill du ha ett munskydd?
Skaffa det då!
Jobbar du så du ska sköta och ta hand om sjuka människor så ok, men inte för att du arbetar inom skolan där ingen med minsta symptom får vistas.
De anser att riskbedömningar ska göras.
Här kommer storstadstänket in igen för jag förstår att det kan finnas en tanke bakom detta inför stora skolor i storstadsregionerna men här är det inga större bekymmer.
Det stora bekymret är istället människor som ska spela hjältar när ridån dras upp.

Många skräckscenarior visas upp av media och pandemin blåses upp till gigantiska nivåer.
Många gånger funderar jag över vad de har varit med om tidigare för statistiskt, vilket också är det enda jag kan titta på, så är inte denna pandemin så farlig som media vill ha det till.
Jo, människor har dött men om jag minns siffrorna rätt så är den absoluta merparten över åttio år och redan nedsatta i något annat. 

Lärarförbundet, som bör föra fram relevant fakta bör också se till det faktum att repressiva åtgärder sällan hjälper. De flesta har med all sannolikhet redan stött på smittan för med tanke på att inte ens de som påstår att man ska sitta hemma eller ha ett munskydd klarar av det, så tro inte att alla andra sitter hemma.
Utöver det så visade en undersökning i Västra Götaland (länkad nederst) att enbart 15% av de som dog med corona hade det som egentlig dödsorsak.
Det skulle betyda att av de 9000 som har dött, så har 1350 personer dött AV corona och majoriteten av dem är äldre.
Inget ont om äldre, men någonstans blir det ändå rätt ordning när det är de som går först och inte barnen eller tonåringarna. Av dem dör nämligen ytterst få.

Varför ska vi då in med munskydd i skolorna?
Det bör få vara upp till var och en och den som nu vill ha det;
Köp ett själv!
Är du livrädd?
Stanna då hemma.

Låt skolorna öppna som vanligt och låt livet få starta igång igen!
De sju barn och ungdomar som har dött med corona, det är jättesorgligt, men att tvinga alla barn och ungdomar i hela Sverige att stanna hemma för detta, det blir absurt.
Låt skolorna vara igång, starta upp aktiviter (självklart är du hemma om du är sjuk precis som alltid) och låt sedan livet flyta på.