söndag 17 januari 2021

När högern blev det nya röda.

Vem litar du på?
Om allt skulle ställas till sin spets och du måste göra ett val, litar du då mest på dig själv eller på någon annan? Du menar kanske att det beror på vem den andre är.
Ett klassiskt sätt att visa på människors värde och något jag åtskilliga gånger har dragit inför elever.
Är alla människor lika mycket värda?
Nästan alla svarar ja på den frågan.
Om du då måste välja vem som ska dö, är det då din mamma eller en person du inte känner?
Din mamma eller tio personer du inte känner, hundra, tusen?
Du måste lita på dig själv.
För mig är det grundläggande.
Jag lyssnar på vad jag själv känner och tänker.
Direkta order är något jag förkastar och då jag i grunden verkligen tror på den enskilde individen, så kan jag inget annat än att förundras över att människor inte flyr ett parti som går stick i stäv med allt vad en demokrati innebär.
Moderaterna vill nu ha hårdare krav på vårdpersonalens vaccinering.
Moderaterna vill nämligen att de som väljer att inte vaccinera sig ska byta jobb eller omplaceras. Inte nog med det så anser de att arbetsgivare ska kunna kräva ett vaccinationsintyg från den som söker ett arbete.
Fantastiskt.
Och detta parti tror på individen?

Det man inte har funderat på då är var gränsen ska gå, för antingen litar man på individen eller inte. Partiet i sig har redan frångått visa premisser de har haft tidigare då de plötsligt vill tvinga in alla barn på dagis. Man är för feg för att säga som det är, att man vill ha in barn till invandrare då deras svenska är för dålig, så istället vill man tvinga in alla. Ingen ska ju pekas ut, men nu plötsligt så går det bra!

Så du vill inte vaccinera dig?
Enligt moderaterna är du då lite sämre än alla andra människor och bör tvingas till repressalier för ditt dåliga tänk. Det faktum att bara 60% av Sveriges befolkning valde att vaccinera sig mot svininfluensan har man helt missat för tänk.. hur många drabbas av svininfluensan idag?
Precis som med corona så är det en form av influensa som precis som alla andra influensor drabbar samma grupper hårdast. Är du en riskgrupp så ta vaccinet för din egen skull, inte för alla andras.
Det finns nämligen inget bevisat med vaccinet utan det troliga är att du får lindrigare symptom om du har vaccinet i kroppen. Hur länge det håller vet ingen utan man gissar på ungefär ett år.

Med tanke på att det med svininfluensan inte blev bättre täckning, så bör många av dem som inte vaccinerade sig då vara moderater och gissningsvis är det många i partiet som inte anser att de ska ta vaccinet. De har troligtvis blivit överkörda för så fungerar den interna "demokratin". Stockholm säger... övriga hoppar på kommando.

Hur kommer det nu fungera?
Gissningsvis har partier redan märkt att detta inte föll i så god jord, varpå locket läggs på.
Ingen kommer kommentera någonting och sedan låtsas man som ingenting.
Precis som vanligt.
Det visar dock hur det fungerar bakom kulisserna.

Jag tror på dig som individ.
Vill du ta vaccinet så gör det!
Vill du inte, nej, då är det upp till dig och ingen annan och du bör absolut inte få några repressalier för att du tänker själv för vi bor inte i ett kommunistland med diktatur.
Inte än iallafall.

Bild från aftonbladet.se