måndag 3 januari 2022

Don´t look up!

Jag är i grunden ingen filmmänniska utan en podd och serieperson. Främst podd.
Jag älskar nämligen poddar då jag kan göra en massa andra saker samtidigt då.
Efter att ha blivit tipsad från diverse håll så såg jag dock filmen Don´t look up igår.
Jag blir mållös.

Jag är van vid att de flesta inte tycker om samma filmer som jag.
Jag vill inte se någon form av drama, tycker inte om skräck eller rysare.
Det ska vara lättsamt.
Jag har dock sedan jag läste Liftarens guide till galaxen och därefter såg filmen förundrats över hur fantastisk den är trots att den är väldigt svår. En gång har jag hittat någon annan som gillat filmen.
Vad gillar jag då?
Exakt samma sak som i Don´t look up.
Helt fenomenala filmer!

Varför?
Jo, för de skämtar och gör narr av sanningen.
Liftarens guide till galaxen börjar med att de river huset för huvudrollsinnehavaren. Han bor mitt ute i en åker utan grannar men kommunen hade bestämt sig. Vägen skulle ligga precis på den platsen. Sedan kommer ett stort UFO och gör likadant med hela Tellus. 
Jorden sprängs för att göra plats åt en intergalaktisk väg.

Don´t look up är totalt skrämmande på grund av det faktum att tjugo års politisk erfarenhet visar exakt samma sak. Ju högre upp i hierakin du kommer desto mer korkat är det. Ursäkta alla som nu känner sig trampade på men det är många års erfarenhet bakom detta uttalande och hitintills har jag aldrig blivit motbevisad. Filmen visar med tydlighet på en sanning som är fruktansvärd: Det är viktigare hur man ser ut, känner eller tycker istället för att verkligen agera.
Utbildning spelar ingen roll.
Sunt förnuft finns inte.
Det finns i princip bara egon.

Don´t look up handlar om att en komet är på väg mot jorden och det upptäcks sex månader innan den ska slå ner. Istället för att agera direkt så idiotförklaras forskarna, låses in och hånas.
När man väl inser att de hade rätt låtsas man istället som att man ska göra något när planen egentligen bara är att tjäna pengar åt sig själv och skapa en flyktplan för några få utvalda.
Presidenten är helt korkad och stabschefen med.
Media pratar hellre om vilka som gjort slut eller vilket smink som är modernt.
För att förblinda människor så hittar man på saker och lurar människor att se på ett håll för att inte se sanningen som gömmer sig bakom.

Det är helt omöjligt att inte dra de politiska parallellerna i detta för de är så tydliga.
Det är omöjligt att inte se jämförelsen med pandemin som drar över världen och Don´t look up visar med tydlighet på en brutal sanning.
Så du litar på din partiledare, kommunalråd eller regionrå?
Sluta med det för se filmen och se sanningen i vitögat.
Samtliga saker är titlar som inte innebär varken kunskap eller sanningshalt för de kommer samtliga sitta med och höja sina egna löner, ge sig själv förmåner och rösta bort förslag som gör att deras egna position försämras.

En långsam film som får ditt inre att skrika av frustration att VAKNA!