fredag 31 mars 2023

MED kniven mot strupen..

Detta är så fruktansvärt pinsamt!
Det är så lätt att idiotförklara någon och ifrågasätta, minifiera eller göra petitesser av saker.
Detta är en sådan!
MEDborgerlig Samling mailade samtliga i riksdagen och skrev om vikten av en ny folkräkning för över TRE år sedan! (https://www.medborgerligsamling.se/dags-for-biometriskt-sakrad-folkrakning-i-sverige/)
En debattartikel skickades och gavs det gehör?
Nej.
Det var uppenbarligen inte viktigt just då.
Efter ett tag började röster höjas och till slut så tänkte man nog att den där idéen med en biometrisk mätning nog inte var så dum..
Nu, över TRE år senare, så står de som anser sig leda landet och för fram SIN idé.
De vill ha en folkräkning i Sverige!
De tänker att man kan skicka ett brev..
MEDs förslag var att vi skulle ha en biometrisk räkning med exempelvis fingeravtryck och min åsikt om det hela är att just detta ska genomföras. Regeringen vill med sitt förslag att Skatteverket ska skicka ett brev hem och om någon inte skickar svar så KAN de göra ett hembesök.. men HJÄLP då!

Min åsikt?
Jag tycker att det ska vara fingeravtryck och tänker att det ska genomföras som vid ett val. DU ska ta dig till en punkt och lämna dina fingeravtryck. Du blir samtidigt avbockad i de papper som finns. Efter en viss tid så ska allting låsas inom alla myndigheter.
Med andra ord; har du inte lämnat fingeravtryck så kommer du inte längre få några utbetalningar från försäkringskassan eller andra myndigheter. Lönen kommer bränna inne.
Ska vi ha en folkräkning som är meningsfull så måste hårt sättas mot hårt.
Det går inte att mesa längre!
För mig är det sättet troligtvis det enda som faktiskt skulle fungera för den dag pengarna försvinner måste de ge sig till känna.

"Det känns otroligt viktigt att det här arbetet kommer igång".
Orden kommer från nuvarande finansminister, som inte tyckte någonting från början och som inte heller opponerade sig mot de öppna gränserna. Varför inte bara reagera och förstå att detta skulle skett för länge sedan!?
Det parti som har huvudansvaret för de bekymmer vi har i Sverige, ska nu - med kniven mot strupen - försöka lösa problemet.

Denna text skickade MED i Sölvesborg in igår:

"Sverigedemokraterna och moderaterna går nu ut och säger att det ska genomföras en folkräkning i Sverige. Det är alltid lika roligt när MEDborgerlig Samlings idéer får genomslagskraft, men det är synd när partierna inte anammar dem förrän de själv tror sig tjäna på det. MED skrev redan den 12 januari 2020 om vikten av att genomföra en folkräkning i ett land vars gränser har varit öppna, då ingen vet hur många som befinner sig här. Vi som parti föreslog även att metoden för detta skulle vara en biometrisk mätning, där exempelvis fingeravtryck kunde användas. Allt för att de människor som inte befinner sig i Sverige lagligt ska få en chans att bli lagliga alternativt lämna Sverige. Som det ser ut idag, men redan för tre år sedan, tillåts fusk med medborgarnas pengar och vi i MED ansåg redan då att det var fel. Med den förda bidragspolitik som moderaterna nu för kan vi ställa oss frågan om folkräkningen ska ske för att fler ska få bidrag eller om de verkligen menar allvar med att vilja ha en kontroll över vilka som befinner sig här eller inte.

Vi är självklart tacksamma för att de större partierna nu reagerar, men beklagar att det först sker med kniven mot strupen. MED är visserligen fortfarande ett litet parti, men våra idéer är uppenbarligen värda att lyssna på."