onsdag 19 november 2014

Tiggarnas barn och rätten till skolgång.

Cynisk som vanligt så har jag ett problem med detta. Barnets bästa är alltid det jag anser mig ha i centrum. Jag har absolut inga problem med att alla barn ska få gå i skola, oavsett vilka deras föräldrar är, för de kan aldrig hjälpa att de finns till. De kan inte hjälpa var de befinner sig och som jag ser det är det enda sättet att bryta dåliga mönster förändring och skola.
Kunskap är det absolut bästa sättet för att hjälpa barnen att skapa ett bättre liv.
svt.se
Det jag ställer mig väldigt tveksam till är det som artikeln tar upp. Det finns barn utan vatten och tak över huvudet. För mig är det solklart att deras föräldrar då inte kan ta hand om dem. För mig är det självklart att dessa barn ska ha samma standard som alla andra barn i vårt land men jag anser att socialtjänsten ska gå in här.
Klarar inte föräldrarna av att ta hand om och sköta det mest primära för barnen, ska de inte ha dem hos sig. Eller vi ska göra skillnad för att det är EU-migranters barn?

Minns alla berättelsen för några år sedan om flickan som bodde i en bil? Föräldrarna hade problem och hon fick lida för det. Jag minns det. Jag minns vilket liv det blev att hon inte fått hjälp och då hade hon ändå en bil att bo i. Kritikerna var många om hur hemskt det var för henne utan rinnande vatten, en toalett och ett eget rum.

Sverige gör väl inte skillnad på barn?
Jo, det anser jag.
Om det är så att vi gör skillnad på behandlingen av ett svenskfött barn och ett invandrat barn/ett barn som befinner sig här, så följer vi inte barnkonventionen.
Barnets bästa?
Ja, vad är det?

För mig är det inte att bo på gatan och vårt ansvar är att hjälpa barnen men det anser jag inte att vi gör. Vuxna människor ska ansvara för sig själv men barn kan aldrig hjälpa att de finns till.
Självklart ska barnen få skolgång. Men jag anser även att de ska bo hos en familj som kan ta hand om dem på rätt sätt (inte som familjehemmet i Simrishamn).
Tänk om dessa barn var svenskfödda.
Vi gör väl inte skillnad?

http://www.svt.se/nyheter/sverige/bo-slar-larm-om-eu-migranters-barn