tisdag 27 oktober 2015

Återvänder - till Syrien.

Bussen tar nu flyktingarna hem till Syrien igen. De valde att inte åka till Europa för de ville inte riskera sin familj och istället valde de att åka till Jordanien. De 229 000 syrierna som nu bor i flyktingläger i Jordanien har på grund av indragna bistånd till FN problem att bo kvar. De får nämligen inte matransoner längre. De är indragna. De får ingen mat, för det kommer inte in pengar till mat. De ska alltså svälta när strax under 400 kronor föder dem i en månad..

svt.se
Tack Löfven och Fridolin med vänner!
Er solidaritet och medmänsklighet tillsammans med PK-elitens skygglappar gör att människor nu väljer att återvända till kriget istället för att bo kvar i tryggheten. Tryggheten en bit bort från sitt hemland.

Människorna i artikeln har gjort som jag hade gjort när valet att bo kvar inte längre fanns. Jag hade flytt inom närområdet ifall det hade blivit krig här och anledningarna är många. Jag vill bo kvar i ett liknande klimat som jag bor i nu, jag vill ha årstiderna. Jag vill bo kvar i ett område där jag förstår och kan människornas kultur samt bo kvar så att maten ska vara ungefär den som hemma. Om jag skulle flytt till Syrien eller ett land i dess omnejd har jag väldigt svårt för att se att jag hade fått en anpassad kost till de krav jag har. Jag hade dessutom inte velat fly långt för jag hade aldrig åkt utan familjen och jag hade aldrig riskerat deras liv. Utan dem och främst barnen finns inte jag. Ett liv utan dem är totalt otänkbart. Jag må ha problem med danskan men den lär vara enklare att lära sig än språken runt Syrien.

De människor som valt att inte utsätta sina familjer för farliga båtresor eller vandringar, de tvingar nu bland annat vår regering på flykt. Varför?
Jo, för det bistånd som bland annat gjorde att dessa människor fått mat, det dras nu in och läggs på de asylsökande som har lyckats ta sig till Sverige.

Solidariskt?

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-flyttar-tillbaka-till-krigets-syrien