fredag 30 oktober 2015

Ett slut på mördandet!

Tjurfäktning i Spanien kommer med all sannolikhet försvinna då bidragen från EU till detta projekt snart kommer dras in. Jag har minnen sedan barndomen om just tjurfäktning och jag har aldrig varit något fan av det.

Jag blev väldigt förvånad över att det finns ett bidrag till detta men jag antar att det har något att göra med den kulturella delen av eventet. Jag tycker allt lidande av djur är fel men tycker samtidigt att vi måste dela upp saker och ting olika. För mig spelar det ingen större roll hur Spanien gör med sin tjurfäktning, det är det landets syn på det hela som spelar roll även om jag inte kan se nöjet av att slakta ett djur i en arena. Jag kan inte se nöjet i att sparka på en boll heller men inser att det inte är upp till mig att lägga mig i. Varken vad en enskild person gör som följer lagen, eller vad ett annat land har för bestämmelser. Bidrag för detta anser jag dock inte att Spanien ska ha.


Eller hur..?
Det jag tycker är mycket märkligt i denna artikel är att Djurens Rätt för uttrycka sina åsikter. Min uppfattning är att de står radikalt på vänstersidan, vilket visserligen passar media, men jag anser också att det är en förening med fruktansvärd dubbelmoral.
Jag är väldigt tydlig med att jag inte anser att minknäringen ska tas bort, det går inte att förbjuda en enskild näring utan att det kommer drabba även andra branscher. Många har varit förvånade de sista månaderna över att fåren får lamm som bara slaktas, på grund av mjölken. På liknande sätt gör man med många olika saker och djur men människor har inte riktigt förstått det.
Om djuret föds upp för sin päls eller sin kropps skull spelar för mig ingen roll.
Jag äter oavsett väldigt lite kött.

Djurens rätt är för mig dubbelmoralen personifierad.
De hyllar detta beslut och jag förstår dem i detta. Jag undrar dock vart de befinner sig när väldigt många djur slaktas religiöst. Kosher och Halal innebär nämligen att djuret lider då det inte får någon bedövning, de får hängandes upp och ner eller på sidan sin hals avskuren,
 men trots detta har i alla fall inte jag sett några stora artiklar om detta i media. Jag kan ha fel men jag tror det inte. När ska vi få se ett Djurens Rätt som verkligen ställer sig upp för ALLA djur? Eller det är känsligt när det innebär att klanka in i en religiös värld.

För mig kan det inte bli dummare än att de som säger sig stå på djurens sida, enbart gör det när det inte stör eller trampar på någon annan intresseförening som Djurens Rätt inte vill stöta sig med. De har då visat att de är till salu, de står inte upp för vad de påstår sig tro på och det är för mig ett sätt att vända kappan efter vinden, och det är för mig hyckleri.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/eu-bidrag-till-tjurfaktning-tas-bort