fredag 9 oktober 2015

Kulturkrock?

Sverige är ett väldigt öppet land som har kommit väldigt långt gällande många saker. Vi är exempelvis ett land som inte gör skillnad på homosexuella. Vi tror inte Att homosexuella är sjuka på något sätt. Vi gör inte heller skillnad på vilket kön någon har och det görs ständigt kontroller för att se hur jämställdheten ser ut på olika ställen, inom olika yrken och på olika platser i vårt land.

Om en muslimsk präst nu kallar homosexualitet för en sjukdom kan man ju tänkta att det får stå för honom. Problemet blir när den muslimska riksföreningen tyst inte säger någonting.
De borde reagera när till och med Jonas Gardell öppet går ut och ifrågasätter vad de håller på med.

Media har visat sig vara väldigt tysta om detta vilket är lite märkligt om det sätts i ett annat perspektiv: Ponera att en kristen präst går ut och fördömer en grupp människor. Tänk in olika scenarion: homosexuella, kvinnor, hinduer, muslimer.
Hade media framställt det på samma sätt?
Min tro är att så inte hade varit fallet.

Varför görs det då skillnad? Min tro är att det är en rädsla för att bli kallad för exempelvis "rasist". Denna rädsla, med följande uthängning, gör att viss media väljer bort vissa nyheter och väljer att inte lägga så mycket krut på det.

Oavsett vem man är, var man kommer ifrån eller vilken religion personen lutar sig på bör svensk lag följas då vi bor i Sverige. I Sverige är alla lika och även om någon har något emot homosexuella, så får de hålla det för sig själv och inte öppet predika att det är en sjukdom.
Sverige kom ifrån det stadiet för väldigt många år sedan och om man tänker komma hit för att propagera för en återgång till stenålderstänket, tycker jag det är bättre att man stannar där man tänker så. I Sverige tror vi inte att homosexuella är sjuka, de är som alla andra.
Att riksföreningen för muslimer inte tar tag i detta är totalt skrämmande i vårt öppna samhälle.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/halland/imam-kallade-homosexualitet-for-virus