söndag 25 oktober 2015

Ny signalpolitik för Sverige?

DÖ dog inte. Den fortsatte i en annan form.

Det regeringen nu har kommit fram till är följande:
Inga fler permanenta uppehållstillstånd.
Försörjningskrav vid anhöriginvandring.
Säkra länder, snabbare asylhantering.
RUT utvidgas.
Alla kommuner ska tvingas ta emot asylsökande.
Fördelning av migranter till övriga EU.
Ingen dagersättning till de som fått ett avslag på sin asylansökan.

Den bästa av alla dessa meningar är att alla kommuner nu ska tvingas att ta emot asylsökande. Jag tycker egentligen inte att det är bra men anser det vara det enda sättet att även få innerstans PK-elit att se vad som händer. Det är lätt att sitta i ett litet skyddat område och skylla på att det inte finns bostäder för att ta emot några asylsökande. När modulhusen börjar byggas på Lidingö och i Täby, då kanske människorna där vaknar upp och ser vad vi gör med detta land och de asylsökande.


di.se
Att RUT utvidgas är även det bra men min övertygelse är att även den är centrerad runt PK-eliten. Flytthjälp ska nu ingå vilket nog är ett effektivt sätt för att få in män i detta men under alla mina levnadsår och de gånger jag har varit någonstans tror jag att jag sett en flyttbil en enda gång. De flesta i min närhet hjälper varandra att flytta men jag inser att de som bor i en lägenhet i innerstan tycker det är besvärligt att göra det själv. Jag har dock inget emot att det utökas.

Enligt Studio Etts expert 'r försörjningskravet på anhöriginvandringen inte vad den ser ut att vara. Den gäller nämligen främst de som kärleksinvandrar och påverkar inte den som tar hit någon som själv söker asyl. Detta tycker jag är fel.

Att asylhanteringen ska bli snabbare tycker jag är bra. Går man in och läser statistiken på Migrationsverket inser man att de allra flesta som söker asyl inte har några asylskäl. Det må vara fattigt i Albanien men det ger inte denna person uppehållstillstånd.

Fördelningen av de asylsökande ut till andra EU-länder anser jag också vara bra. Det är kriget de flyr från och då kan det inte vara så jobbigt att vara i ett annat land än just Sverige då vi helt omöjligt kan vara det första säkra landet de kommer till.

Ingen ersättning ska heller ges till de människor som inte längre får stanna i Sverige. Detta förvånar mig. Varför har människor som uppehållit sig här olagligt fått dagsersättning? Det är helt ologiskt men så ser Sverige ut. Faktum är att detta också är en av anledningarna till att uttaget av föräldradagar förändrades förra året även om det är något man inte gärna nämner. Uttaget av dagar förändrades 2014 för att de som fått uppehållstillstånd inte ska få ut föräldradagarna retroaktivt. Det känns för mig mycket märkligt att familjen ska få detta retroaktivt då de inte bott i Sverige tidigare men så var reglerna och då det blev en kostnad förändrades det för alla boende i Sverige.

Inga fler permanenta uppehållstillstånd ska delas ut såvida den som söker asyl inte ingår i en barnfamilj eller själv är ett barn. Alltså gäller det ungefär hälften av de som kommer.

Jag anser att Sverige behöver bli ännu tuffare. Det finns inte bostäder, plats i skolor, hjälp inom vården eller psykvården, dagis, arbeten.. Det är brist på allt. Om det nu inte räcker till alla vi som nu redan bor i Sverige, hur ska de göra då förutom att de ska låta barnen i Afrika att svälta ihjäl?
Jo, de lånar av statskassan och utöver det kommer de garanterat att höja skatten.
Höjer de skatten är det bara att hoppas på att vi blir uppsagda båda två för då är det inte längre lönsamt att arbeta. Moroten att arbeta försvinner liksom när det inte blir plus i slutändan.

När fler räknar ut detta kommer inte de heller att vilja arbeta.
Hur ska Sverige gå runt då?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-om-uppgorelsen-viktig-signal-fran-Sverige
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/uppgorelse-om-migrationen-klar
http://www.moderat.se/nyhetsartikel/insatser-med-anledning-av-flyktingkrisen
http://t.sr.se/1PLhE4X
http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/fr-utrikes-fdda-barnbidraget-och-frldrapenning-retroaktivt/