onsdag 21 oktober 2015

Total blackout?

499 kronor/dygn/asylsökande tas ur biståndsbudgeten.
Pengar som ska gå till svältande barn i Afrika finansierar boende för människor som visserligen har lämnat sitt hemland, men som uppenbarligen måste ha lite pengar då de har kunnat ta sig hit.

"– Det finns ingen rim och reson i att en kvinna i Mozambique, i Nicaragua eller i Bangladesh ska betala för flyktingmottagandet i Sverige, säger Gabriele Björsson, som är generalsekreterare i Afrikagrupperna, i Stockholm." /Citat från artikeln

Jag vet inte om hon är medveten om vilken mobb hon ställer mot sig när hon väljer att skriva detta. Det kan nämligen tolkas som att hon anser att det är viktigare att vi hjälper utsatta och svältande barn i mindre bemedlade länder framför de oftast yngre män som tagit sig till Sverige.
För mig är detta självklart och jag har skrivit om det många gånger.
Löfven och Fridolin väljer att hjälpa herrarna till vänster.
FN och UNHCR bestämmer vilka som är kvotflyktingar, alltså vilka människor på vårt klot som är i en hemsk och akut situation som de aldrig kommer att kunna ta sig ur. Öka intaget av dessa människor för de behöver verkligen vår hjälp.
Regeringen med Löfven och Fridolin i spetsen väljer nu istället att ta pengar från dessa personer.
Är det någon form av felriktad solidarisk tanke?

Jag söker på bilder om svältande barn och tårarna sprutar för det är så hemskt att se alla dessa barn som ser ut som om de kom från ett koncentrationsläger. De är utmärglade och det gör ont i hela kroppen att tänka på hur fruktansvärt det är för dem och deras föräldrar som ser dem tyna bort för att till slut dö. Det är nämligen det som händer när man inte får vatten och mat.
Är det så svårt att se?

Jag vill hjälpa dessa barn från ett plågsamt öde.
Artikeln tar upp att olika hjälporganisationer i Sverige är starkt kritiska till vad som nu sker och skulle flyktingmottagandet öka i den takt det gör nu kommer inte bara 1/5 tas av biståndsbudgeten utan 2/5. Nästa år. Vad händer 2017? 2018?

"SVT Nyheter frågar biståndsminister Isabella Lövin (MP) om hon tycker att det är moraliskt försvarbart att ta pengar ur biståndsbudgeten till att finansiera flyktingmottagandet i Sverige med biståndspengar som annars skulle ha gått till fattiga länder i olika delar av världen.
– Ja, det tycker jag faktiskt att det är, säger hon. Det är ju på något sätt en princip som grundar sig på det faktum att människor som flyr för sina liv, som är i desperata situationer, att man kan hjälpa dem." /Citat från artikeln

Detta är totalt skrämmande!
Bara jag vet att pengarna går fram till de behövande skänker jag gärna men detta är en total katastrof för de människor som kämpar varje dag att överleva i sina hemländer men som aldrig kommer kunna få tag i pengar för att ta en resa till Sverige!
Hur kan man värdera människoliv så olika?

För 499 kronor får en flyktingfamilj i Syrien mat för en hel månad och 20 barn i Afghanistan ett vaccinationspaket, men istället för att rädda dessa väljer Sverige att ta dessa 499 kronor och bosätta EN asylsökande i EN dag.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-ser-over-bistandsoverforing