torsdag 29 oktober 2015

En skrämmande utveckling.

Inga flyktingar från andra kulturer. Nej till abort. Nej till provrörsbefruktning. Högre skatt på inkomster. Sänkt pensionsålder. Polen går en ljus framtid till mötes..

Sedan tidig ungdom har två av mina stora intressen varit religion och historia. Jag tycker det är grymt intressant och när de jämnåriga såg Tre Kronor, Skilda Världar (har fortfarande inte sett ett endaste avsnitt av något av dem) så tittade jag på Hermans Historia och Vetenskapens Värld. Jag tror att det är väldigt viktigt att kunna sin historia för att kunna se framtiden.
Jag är så oerhört tacksam över att ha fötts och vuxit upp i ett land som är kristet på pappret men som inte utövar tron på något speciellt sätt. Jag är tacksam över att vi i Sverige är protestanter och tror på den enskilda individen. Jag blir nämligen rädd.

Jag blir rädd för delar av islam, judendomen och katolicismen.
Varför? Väldigt enkelt: De inskränker det som för mig ingår i de mänskliga rättigheterna och inskränker den frihet som borde vara självklar för alla människor. Skulle Gud, vem hon nu än är om hon finns, bry sig om vad någon åt?
Skulle hon se ner på en person som äter griskött eller begår en abort för att de blivit våldtagna? Jag tror inte det. Både islam och judendomen har bestämmelser över vad som ska ätas. De som är troende är alltså så troende att de väljer att följa saker man tror att någon har fått till sig för hundra-tusentals år sedan? De väljer att på ett väldigt inhumant sätt avliva djur. Ingen pardon om vad som är bäst för djuret bara deras Gud är nöjd. Deras tro innebär dessutom att
sr.se
 saker ska följas, riktlinjer som ska göras för att man ska bli en bra människa.
Vad skulle vara fel med en vägledande Gud som inte sätter krav?

Katolikerna vill inte att abort ska vara ok. Assisterad befruktning, alltså ivf och icsi, är något felaktigt. Hade dessa regler gällt i Sverige skulle vi alltså aldrig ha fått några barn då Gud bestämt att så var fallet.

PiS kommer vägra flyktingar som inte delar Polens kultur. Vad är då deras kultur? Jo, det är en troende linje som går ihop med bland annat Irlands. Få skäms därifrån för att berätta vilket land de kommer från. Varför är detta så fult i andra länder?
Katolikerna lever efter sina sju sakrament och tror att allt kan förlåtas genom bikten.
Jag tror det är bättre att stå för sina handlingar men främst att leva efter devisen att "vänd den andra kinden till". Hot och våld kommer ingen någonstans med. Med andra ord kommer Polen välkomna de människor som är katoliker för till skillnad för vad många i svensk PK-media anser, har inte kultur med hudfärg att göra. Katolik innebär en kultur och ett sätt att se på saker vilket är likadant för andra religioner.

Polen går en högst otrevlig väg till mötes om detta parti får igenom allt de vill.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/troligt-maktskifte-i-polen
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/polska-valet-stora-forandringar-vantas
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6287141