onsdag 24 februari 2021

De effektiva verktygen.

Lagar och regler ska följas av alla, för det ska inte spela någon roll vem du är eller vad du arbetar med. Lagar och regler bör dock utgå från vad folket tycker, vilket jag inte anser vara fallet i Sverige i flera frågor. De flesta anser till exempel inte att fortkörning är världens värsta brott, men straffet är ekonomiskt högt. De flesta anser istället att en misshandel är desto värre, men där är straffet inte så högt på något plan jämfört med vad du utsätter någon för.
Antalet brott i Sverige visar tydligt att något är fel när kriminaliteten skjuter i höjden.
Det blir inte färre skjutningar, färre knivdåd eller färre våldtäkter.
Det ökar nästan hela tiden men i nästan alla fall skyddas förövaren mer än offret.
Det vill säga OM man hittar förövaren. 
Sverige har nu gått in i en annan fas och som tur är så har det inte nått samma nivå som i många andra länder, men någonstans måste man börja fundera över var gränsen går för vad som är ok.
Känns det ok att polisen jagar människor utan munskydd istället för våldsmän?
Det är realitet på många andra ställen och även om Sverige än så länge rekommenderar saker, så finns det flera som ur en politisk synvinkel vill att vi ska tuffa till oss.

I Frankrike har polisen upptäckt stora undergroundklubbar och det visade sig i det sista tillslaget att INGEN hade munskydd. Hujedamej!
Visst, en hel lokal full med människor som festar och dansar utan någon form av skydd, men är det verkligen hela världen?
Alla gammal kunskap säger att ingen kommer kunna skydda sig från smitta så det är till att hoppas att man klarar det bra - vilket alla statistik visar att den absoluta majoriteten gör.
Ser man till människor som faktiskt går på dessa ställen så verkar de vara relativt friska då de faktiskt kan ta sig fram själv.

Tvärtemot vad alla råd säger så vill många införa olika sätt att tvinga in människor i vaccination, trots att det inte håller eller är helt säkert. Samtidigt så är det i vanliga fall helt ok att gå på krogen, discon eller klubbar för ingen tänker på att ebola kan finnas där.
Ingen bryr sig om någon annan sjukdom som smittar.

För många år sedan fick jag någon form av bakterie med mig hem från Asien och den gjorde att bland annat jag fick bölder på kroppen. Den mest markanta var den jag fick på underläppen och som än idag påminner sig genom ett relativt stort ärr.
Det vandrade runt och efter ett och ett halvt år så blev ordinationen en total sanering av huset. Alla ljusknappar, gavlar, handtag, dörrar, fönsterhandtag... ALLT, fick spritas.
Sen försvann det.
Så pass var man tvungen att rengöra men nu tror människor på fullt allvar att ett munskydd ska hjälpa.
Ingen kommer komma undan. 

Jag vill att polisen ska jaga brottslingar för jag litar på individen.
Ingen kommer klara sig undan något virus så tacka och ta emot, le mot din lyckliga stjärna att det inte är cancer och håll tummarna för att du inte är någon av fåtalet som blir riktigt sjuk.