lördag 20 februari 2021

När det är dags för hyenorna att äta.

Så då har omröstningen varit.
En sluten omröstning, för de som ska ansvara för dina och mina pengar samt stå till svars för de beslut de tar, klarar inte att öppet stå för sina åsikter.
På ett möte där Emma inte ens var med, beslutade man att hon inte hade den moderata regiongruppens förtroende. Samma moderater som tidigare.
Jag har beskrivit min tid i partiet som tjugo år i en grusig uppförsbacke med motvind.
Emma utsätts för exakt samma behandling.
Hur uppfostrar de flesta sina barn?
Jo, stå för vad du tycker och var ärlig.
Ljug inte. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Allt det glömmer de flesta när de kommer in i politiken och jag hade gärna velat säga att det har med kön att göra, men min erfarenhet säger att det inte är så.
Det handlar istället om makt och pengar.
Emma ska nu bort.
Min gissning är att man ska göra plats åt en tjänstekvinna, knähund eller en snart pensionerad riksdagsledamot. Vissa godkänns nämligen och antalet röster spelar ingen roll när den interna demokratin gör sitt. 
Höga poster ger man nämligen dem som slickar på rätt håll och hyllar partiledningen oavsett vilket korkat utspel de gör, för demokratin inom moderaterna existerar inte.
Politiken framförs nämligen som så att partiledningen skickar ut de "nya" sakerna partiet tycker och sedan ska man bara anpassa sig till det.
Det räcker att se moderaternas svängningar och det faktum att det är samma personer som sitter och slåss för detta nu, som när åsikten var den motsatta för några år sedan.
Makten framför allt - inte sakfrågan.

Ingen har frågat Emma hur hon mår eller vad som har hänt, utan tvärtom används alla eventuella fel man hittar till att slipa knivarna och prata bakom ryggen.
Jag har varit där så många gånger och är inte förvånad.
Emma är nämligen ärlig och står för det hon säger, vilket inte passar alla.
Hon säger dessutom vad hon själv tycker och inte vad partiet ska piska in i henne, vilket inte heller är godkänd i detta gäng. Man ska vara en knähund och hoppa på kommando om man vill komma någonstans. 

Om man gör fel - om man då är rätt person och hjärndött gnyr tillräckligt mycket - så kan man få en ny topposition men det kommer aldrig hända Emma.
Den dag de får bort henne kommer de stå för det och då läggs locket på.
Det faktum att hon är den med mest personkryss spelar ingen roll när någon annan har spetsat in sig på den positionen.

Så jag ber er blekingar som tittar på detta parti och funderar på att lägga sin röst där - fundera igen.
Sedan valet har de blivit av med flera av de mest kryssade politikerna de har haft, och det de har gemensamt är att de inte viker sig. Jag kan av egen erfarenhet säga att ingen ringde.
Ingen ställde frågan om hur något låg till eller vad som skedde, utan man hade bestämt sig för att nej, vi orkar inte med någon som tänker själv.
Nu gör de likadant med Emma och vet du vad Emma, du är faktiskt för bra för dem.
Det faktum att de är helt tysta och inte lägger korten på bordet som de "öppna" politiker de är, säger en hel del. 

Efter alla år i politiken så kan jag med lätthet räkna upp de högt uppsatta politiker jag verkligen har förtroende för: Min kära mamma, för hon har helt enkelt inget val. Alexander Wendt och sedan Emma Stjernlöf. Människor som faktiskt öppet ställer en fråga och sedan lyssnar på svaret.
Moderaterna visar vilka de är och förr eller senare kommer korthuset rasa.
När man har plockat bort alla de som faktiskt drar röster, då kanske man inte ska undra senare varför man inte längre har något förtroende för den behandling Emma får, den är standard när man inte ställer sig i givakt.
För just det.
En röst på en person i moderaterna betyder ingenting såvida du inte lägger rösten på den som fjäskar högt. Att tänka själv premieras nämligen inte.

Stå på dig Emma!
Orkar du inte mer så får du gärna följa MED.

Bild från svt.se