fredag 19 februari 2021

Okunskap..?

Motstånd handlar om rädsla.
Så beskriver professorn det och jämför det sedan med vaccinmotståndet. Människor vill inte ta vaccin för att de är rädda för konsekvenserna av det. 
De menar att det är en pandemi där det inte finns definitiva svar och att det blir ett bekymmer när fakta motsäger den egna verklighetsbilden.

Exemplet med vaccinmotståndare blir för mig absurd när man väljer att kolla just fakta.
Hur dessa människor beter sig är för mig helt sanslöst och visst, de kanske är rädda.
Man kan inte mordhota människor ändå!
De måste då inse att de själv har möjligheten att låsa in sig om de nu är så rädda för man behöver inte vara så gammal för att inse att samhällseffekterna av det vi håller på med nu är totalt katastrofala.

Vi ser alltså ett samhälle som stänger ner många former av barn och ungdomsaktiviteter för att tio barn under ett års tid har dött med corona. Lika många barn dör varje vecka i cancer men trots dessa barns infektionskänslighet så skulle inte ens någon tänka tanken på att stänga ner alla skolor.
Är alla Sveriges barn då hjälpta av detta?
Ligger det i paritet?

Vi har äldre människor som isoleras och inte får träffa sina anhöriga utan att sitta i karantän. 
Varför? Jo, för att människor över åttio år riskerar att dö av corona!
Media jagar livet av alla.. men när man räknar på det så inser man att av de där 30 000 över 80 år som har fått corona, så dog 8800. Cirka 30% av de över 80 år dör alltså med denna sjukdom. 
Ska vi se till bland annat region Stockholms undersökning så hade 85% av alla smittade dött oavsett. Det skulle betyda att corona enbart dödar fem av hundra smittade över 80 år också.
Är det då konstigt att människor reagerar mot exempelvis vaccinet?

Covid-19 är alltså en sjukdom som dödar ytterst få men samhället och medias reaktioner låter som om det är ebola som har dragit in. Varför inte låta våra äldre bestämma själv?
Lita på föräldrar och ungdomsledare?
Och med tanke på ebola.. det drar en runda i Afrika just nu men trots åtta års härjande så finns det varken vaccin eller vaccinationspass. Vad sysslar vi då med nu?

Den vita mannen i väst är rädd, skapar kaos och svensk television tar sedan upp att det kan vara vaccinmotståndare som är bekymret då de är rädda!?
Sannolikheten är större att du dör av cancer än av corona så jag köper att människor reagerar.
Inte för pandemin över lag utan den hysteriska inställning många verkar ha.
Att det sedan finns människor som inte respekterar vad andra säger och hotas.. det är inget nytt fenomen.