lördag 6 februari 2021

När de mänskliga rättigheterna slutar gälla.

Jag har rätt att bestämma över min kropp och de val jag gör, precis som du har rätt att bestämma över din. För mig är det oinskränkbart varpå jag anser att exempelvis sexköpslagen ska tas bort.
Vill jag sälja min kropp är det upp till mig.

För många år sedan motionerade jag om att donationsregistret skulle vändas och jag anser fortfarande att det är rätt. Det skulle innebära att alla som föds här eller blir svenska medborgare på ett annat sätt, automatiskt skulle bli en del i donationsregistret. Alltså, det register som säger att du donerar dina organ vid din död. Jag ville (vill fortfarande) detsamma med Tobiasregistret, men jag fick då veta att det inte var ok då det kunde inskränka på den egna individen som inte hade gjort ett aktivt val att gå med.
De mänskliga rättigheterna om den egna rätten att bestämma över sig själv stod över.

Nu vill inte bara Sverige utan många andra länder införa ett pass för att man ska kunna bevisa att man har vaccinerat sig eller inte mot covid-19. Alltså, för ett vaccin med ungefär 70% täckning och som varar i upp till ett år. Detta ska kunna användas för resor, restaurangbesök och konserter som exempel.
Jag blir oroad för det tänk som förs fram.
Jag hade inte ens tyckt det var ok om det gällde ebola och då hade det en dödlighet på 90% i första vågen, 70% i den andra. För vad är det vi egentligen sysslar med?
Ska säsongsinfluensan med föras in på detta "pass"?
Vi kanske även kan lägga till vikt, längd, bmi och rökning i framtiden.

Vi gör passet som en gul stjärna som man kan klistra på jackan så kan de med stjärnor gå i den ena kön och de utan en stjärna promenera fram i den andra. De utan stjärna kan gå i speciella butiker och äta i egna restauranger, egna bussar och ha annan kollektivtrafik.
Underbara Harry jämförde med att man kanske kunde ha armbindlar istället för stjärnor.
Kanske en app likt Tinder och andra dejtingappar som varnar när någon ovaccinerad närmar sig?
Skapa ett register över dem!?
Ser man inte likheterna?

Vill du vaccinera dig så gör det!
Vill du inte?
Nej, gör det inte då.
Hur svårt kan det vara att inse att de mänskliga rättigheterna ska stå över detta?

Människor har fastnat i den mediala snurr som sätter fart för har man verkligen läst siffrorna?
Landet stängs ner för att snart 600 000 människor har smittats när det bor över tio miljoner personer här.
Av de 600 000 människorna som har smittats så har cirka 12 000 personer dött.
Ser ni inte siffrorna?
De gäller för elva månader!
Inte ens de som är i en riskgrupp utsätter sig för någon större fara då de absolut flesta inte dör av detta utan med detta då de har så många andra underliggande sjukdomar och utöver det en hög ålder. Cirka 30% av dem över 80 år avlider med corona. Enligt Region Stockholms utredning hade 85% av dessa dött oavsett inom det närmsta.
Är du över 70 år så dör ungefär 10% men även där är det andra saker som ställer till det.
Under elva månader har det avlidit nio bar, jättetragiskt, men det dör tio barn i veckan av cancer.

Vårt land är alltså beredda på att inskränka människors rätt att röra sig fritt vilket direkt ställer sig över artikel 13. Vi har rätt att röra oss fritt, men nu ska det begränsas?
På grund av en influensa som drabbar ytterst få på ett hårt sätt.
Alla har trott att det är ett krig som ska förstöra världen och friheten igen, men istället är det hypade politiker som har en kapplöpning i att ta "rätt" beslut.

Gör som du vill med vaccineringen, men jag vill absolut INTE se någon form av inskränkningar av de mänskliga rättigheterna varken i Sverige eller världen. 
Vaccinationspass?
Frågar ni mig så absolut nej.
Vi ska lita på individen.