måndag 8 februari 2021

En i trenden..

Barn har aldrig varit så lite sjuka.
Rätt spännande ändå för jag kommenterade exakt samma sak i helgen.
Våra barn har i princip inte varit sjuka alls på över ett år.
Artikeln tar upp att det är historiskt låga nivåer på infektionssjukdomar och menar att det har att göra med, bland annat, att alla tvättar sig mer och bättre nu.
Jag tror att det säkert är en del av det hela, men min uppfattning är att den främsta anledningen är att föräldrar faktiskt håller sina barn hemma för minsta lilla.
Man testar inte längre med att skicka iväg barnen och man har hållit på de två dagarna hemma.

Jag ser detta ur två vinklar.
Den ena är att det är bra, för jag tror att det för exempelvis skolan är bäst i längden. Framförallt på dagis kommer det märkas av att då ingenting längre går runt som tidigare.
För tänk på det, med jämna mellanrum har avdelningar fått stänga ner för att influensan har kommit tillbaka i omgångar. Det problemet är nu borta.
Förhoppningsvis lär sig föräldrarna att det där chansandet inte lönar sig i längden och låter barnen vara hemma tills de är riktigt pigga.

Det andra jag funderar på är hur detta kommer bli i längden.
Blir vi mer infektionståliga eller känsligare?
Ok, vi stannar hemma så att saker hos barn inte sprids, men kan det bli så att den spridningen som i normala fall finns hos barn och nu inte finns, gör att de blir mer sjuka som vuxna i framtiden?
Det skulle nämligen kunna bli så.
Jag är ingen expert på området men vet att det för varje sak man "får" blir mildare.
Kroppen behöver utsättas för infektioner för att tåla andra och även nu pratas det om att de som klarade av asiaten, även de blev tåligare för andra saker i senare skeden.
Skapar vi då framtidens sjuka nu?
Det märker vi av längre fram för nu är det omöjligt.

Oavsett så är det skönt att slippa snorperioderna och maginfluensorna som brukar dra rundor vid denna tiden! Plötsligt har jag blivit någon som följer trenden men i detta fall i något positivt.