onsdag 1 november 2023

På jakt efter judar.

Pogromens återkomst.
Förföljelsen av judar.
Helgens händelser i Ryska Machatjkala, där människor bland annat stormade flygplatsen i jakt på judar, visar att de antisemitiska tankarna är värre än någonsin.
Människor stormade flygplatsen, skrek Allahu akbar, och var på jakt efter flygplanet som hade landat från Israel. Människor jagades alltså efter vilken tro de har, men inte efter vilka de är.
Så ser det ut i en riktigt sjuk värld.

Machatjkala ligger öster om Georgien och norr om Azerbadjan, en väldigt bra bit från Israel, men när flygplanet landar kommer människor springande och jag har inte ett tvivel i mig, om att målet var att döda dem som fanns på planet.

Nazismen ser inte ut idag, som den gjorde förr.
Jag är uppvuxen med att det var män med rakat huvud, bombajacka och svarta kängor med vita snören. Nazismen räknas mer som en ideologi och en politisk rörelse medan antisemitismen mer är en specifik form av rasism eller bigotteri riktat just mot judar.
Nazismen har dock, i mitt tycke, en betydligt hårdare klang och en djupare tyngd än ordet antisemitism varpå jag hellre använder det.
Det som sker nu är, enligt mig, en form av nazism.

Antisemitismen får många av dessa med sig i modersmjölken och sedan pumpas den in via skolan. Ledaren är Gud och hotet mot världen kommer från judarna.
Genom historien har det ständigt varit just judarna som har anklagats för allt som har hänt när det är något som går emot eller är illa.

Hatet i sin helhet borde riktas mot de ledare som inte ser till folkets bästa.
Till de ledare som inte tål att någon säger emot eller tycker annorlunda.
Hatet borde riktas mot de terrorgrupper som ständigt tar sig in för i allt detta så är det de vanliga människorna som drabbas.
Ser vi tillbaka genom historien så finns det bara en lösning som håller i längden och det är folkets ilska som riktas mot rätt punkt. Det har inte alltid blivit det bästa på kort sikt men i längden.
Så rikta hatet mot Hamas.
Mot familjen al-Assad, IS, Abdul Ghana Baradar i Afghanistan, Hizbollah med Hassan Nasrallah i spetsen, al-Nusrah, al-Qaida, al-Jihad eller Boko Haram.
De finns precis överallt.
DE är problemet.

Dessa grupper är inte bara ett hot mot alla människor utan främst mot den egna befolkningen som inte har något annat väl än att lyda eller försvinna. Att dö.
Att påstå att allt är judarnas fel är en katastrof.
Ett påstående som för mig är lika sant som att socialtjänsten i Sverige enbart stjäl muslimska barn.
Det visar på en enfald och en brist på förståelse som har tagit sig in i vänsterrörelser överallt.
Vill man få ett stopp på vad som händer i Israel och Palestina?
Se då till att få bort Hamas.
Se till att folket kan skapa en demokrati med fokus på att återuppbygga och ge barn skolgång.
Kunskap är makt och är också det enda sättet för att få en framtid utan de bekymmer som finns nu.

I nutid ligger Europa långt före och vi måste stå upp för det fria tänk vi har.
Går man runt i Sverige och hatar judar, samlar till demonstrationer och sprider desinformation så bör man skickas dit där man anser att allting är så mycket bättre.
Res tillbaka till Palestina och visa vad du tycker där istället, för att demonstrera här skapar bara ännu mer oroligheter och problem.
Var det så bra där du kom ifrån, så får du gärna åka tillbaka dit.
Låt oss få lugn och ro i Sverige.