fredag 17 november 2023

Så sjukt infekterat.

Människor utan moralisk kompass och ryggrad finns överallt.
Inom alla religioner och kulturer.
Inom båda könen och i alla åldrar.
De flesta har råkat ut för dessa människor någonstans.

Problemet blir när dessa ryggradslösa människor inte får mothugg utan istället kan härja fritt. Här är, som jag ser det, bekymret med Hamas.
Hamas är en terrororganisation som bildades redan 1987.
Hamas betyder ungefär Islamiska motståndsrörelsen och har som enda mål att förinta Israel.
En organisation som sedan 2006/2007 styr Gazaremsan och tio år senare visserligen förskönade sina skrivelser men som trots det står bakom de gamla åsikterna.

Denna terrororganisation har av många legitimerats och befolkningen låter det gå.
Antingen håller de med Hamas, eller är de tysta för att slippa repressalier. 
Till saken hör då att Hamas har ett eget juridiskt system för tvister, men kan samtidigt avrätta aktivt politiska människor för att de har kritiserat dem. 
En organisation som köper befolkningen genom att bedriva skolor, moskéer, sjukvårdsinrättningar, fritidsanläggningar... ordnar "sommarläger" för barn där de går in genom att trampa på Israels flagga.

Hamas är inte korkade på något sätt.
De vet vad de vill och ser till att verka goda för att få som de vill.
Tills de väljer att skära halsen och skjuta hela familjer, filma det och skicka det till övriga i Gaza som jublar. Här uppstår sedan två bekymmer.

Den vanliga befolkningen i Gaza kan inte hjälpa vad Hamas gör, men då de under så många år har tillåtit att Hamas förstör för sin egen befolkning så är det nu de som blir dubbelt lidande.
Det andra problemet är att människor i andra delar av världen - vilket av Sverige tyvärr stack ut som ett negativt exempel - så protesterar människor mot Israels motoffensiv.
De protesterar inte mot Hamas.
De protesterar inte mot Hamas slakt av människor, deras beteende mot sin egen befolkning och att dessa nu får lida för vad de har gjort, utan man protesterar mot dem som blev attackerade.
Här snackar vi hjärntvätt på hög nivå.

Det är som att protestera mot att det finns knivar i affärerna och att knivar dödar människor.. istället för att protestera mot människorna som missbrukar knivarna.
De kan inte se kopplingen.
Hamas är av hela västvärlden klassificerat som en terrororganisation och det de gjorde i oktober befäster den bilden för hela världen.

Oavsett sida, så är varenda civilt dödsoffer fruktansvärt. 
Jag förstår dock att man nu vägrar backa för precis som med sjukdomar så måste man få bort allt det sjuka för att kunna läkas. Du kan inte låta en liten bit vara kvar för de ska alla ställas inför rätta.
Alla stå till svars.
Inte bara för vad de gjorde i Israel, utan för vad de har gjort mot människorna i Gaza under så många år.

Att då ha en svensk riksdagspolitiker som inte tar avstånd från Hamas innan kniven sätts mot strupen.. det är inte bra. Inte heller att han finns på bild med ledande människor från Hamas.
Det är fruktansvärt osmakligt.
Märkligast av allt.. det är att han faktiskt får sitta kvar.
Att umgås eller träffa en ledande person inom en terroristorganisation är ok, men fan ta den som köpt ett Toblerone på bankkortet, skämtat om sex eller vägrat ta coronavaccinet.. då jäklar ska man bort!
Dubbelmoral.