måndag 28 november 2011

Landstingsfullmäktige - Alexander Wendt

Alexander Wendt har precis den politik jag tycker är bra, han är kanon! Han säger att Kalle Sandström kör skrämselpolitik, han skrämmer med att vi ska lägga ner avdelningar och säga upp folk om vi inte höjer skatten och han har så fel. "Er oförmåga att hushålla med landstingets pengar" säger Alexander om det röda blockets politik. De har inte klarat att sköta sitt arbete. Nu ska de som redan gjort sitt bästa för att hjälpa dem med ekonomin tvingas betala högre skatt. Hela deras fjärde jobbskatteavdrag går åt till att betala skatten.
Alexander påpekar att det inte är den demokratiskt valda makten som styr landstinget Blekinge utan det är verksamheten i det röda blockets politik som gör det. Bestämmer verksamheten vad som är rätt kostnadsnivå? Helt klart nej, det är politiken som gör det.
Verksamheten är till för Blekingarna, inte tvärtom.

Kalle svarar genom att börja prata om att han tror att han är i Kronoberg. Trots ett svar på två minuter svarar han inte på någonting utan jämför med kommunens ekonomi. Han tror kanske att han håller på med kommunpolitik. Sen självklart så skyller han på regeringen. Konstigt att ekonomin inte går bättre när han inte inser att hans politik gör fel.