lördag 29 november 2014

För dessa människors bästa?

Ledningen, styrelsen eller gruppledaren är den som ska styra skutan och se hur saker och ting ska vara. Vi har en hög invandring i Sverige men trots att myndigheter säger att de inte klarar det tryck som finns ska den fortsätta i samma spår.

Barn, alla barn, är det mitt hjärta alltid bultar för. De kan aldrig hjälpa att de finns till och de kan aldrig beskyllas för någonting. För mig är det självklart att alla barn som kommer ska ha skola och sjukvård. Alla de saker som svenskfödda barn ser som självklart ska också vara det för de barn som kommer hit. De ska ha tak över huvudet och mat flera gånger om dagen.
Deras standard ska ligga på den svenska.

digitaltmuseum.se
Uppvidinge kommun i Småland har vid upprepade tillfällen upptäckt att det funnits flyktingbarn som enligt migrationsverket är socialtjänstens ansvar. Hur ska de kunna ansvara när de inte vet om att barnen finns? Rätt ologiskt.
Det har alltså inte bara hänt en gång, utan flera.
Kan man då säga att svenska myndigheter arbetar för barnets bästa?

Barnen har bott hos syskon eller släktingar utan någon som helst utredning.
Rättegången mot Yaras släktingar är inte helt klar men ändå händer det igen, och bara ett tiotals mil från Karlskrona. Vad skulle de gjort om denna historia upprepats?
Vad hade hänt om ytterligare ett barn hade hittats ihjälslaget av släktingar?
Tänker vi verkligen på barnets bästa?

Om trycket är så högt, att de olika myndigheterna inte kan sköta sitt jobb och se till barnets bästa i alla situationer, bör man kanske fundera över vad som är fel. Jag har full förståelse för att människor inte kan arbeta dygnet runt. Jag har full förståelse för att ledningen/styrelsen har ett väldigt högt tryck på sig men min rädsla är att det istället för att fundera på hur det kan bli såhär, blir lättare att sparka de som bestämmer. Det är trots allt de som ska bära hundhuvudet om något inte fungerar.

Dessa fall som uppdagats är från samma kommun men min övertygelse är att det ser likadant ut på många fler ställen. Migrationsverket höjde sina röster för ett par veckor sedan och sa att de inte klarade av det tryck som låg på deras axlar. Vad hände sen?
Gissningsvis inget.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/flyktingbarn-glomdes-bort-av-migrationsverket