söndag 2 november 2014

Sveriges färgade media.

Hur du ser ut ska inte spela någon roll.
Inte heller vem du är eller vad du står för.
Vilket parti du förespråkar eller vilken Gud du tror eller inte tror på.
Hur du är klädd.
Du ska behandlas på exakt samma sätt ändå.
Du ska behandlas med samma för och nackdelar som alla andra och dina handlingar ska dömas på samma sätt.
Hur kan det då vara så, att det inte funnits något som helst drev mot Romson och miljöpartiet?

Sedan jag var liten har jag fått veta att alla människor ska behandlas på samma sätt. Jag har fått veta att jag kan säga till precis vem som helst att de har fel, om jag är ödmjuk och säger det på rätt sätt.
För mig är det normalt. Det är så det ska vara.

Jag har även lärt mig att se saker för vad det är, att inte lägga till eller ta bort. Se det goda i saker. Piratens "man kan inte säga stoppnål utan att någon enögd jävel tar åt sig" har varit en del i att många människor lever för att leta problem, se fel och påvisa brister på alla andra. Inte sig själv. De läser hellre in en negativ klang än att se något för vad det är.
expressen.se
Trots allt detta, hur jag än vrider och vänder på det, kan jag inte heller se hur Åsa Romson klarar sig. Hur jag än vrider och vänder på det borde hon jagas för alla de misstag hon gjort och sedan avgå för det är så alla andra har fått göra. I princip alla andra som har begått misstag har fått avgå. Människor har blivit uteslutna ur partier för att de gjort större eller mindre misstag. Få av dem har klarat sig undan det drev som bara media kan skapa.
Miljöpartister är de som klarar sig längst och länken är mycket läsvärd.

Miljöns företrädare har inte bara gjort ett felsteg. Hon "glömde" att betala energiskatt för diesel, målade sin båt med giftig färg, tömmer fortfarande gråvatten rakt ut i vår Östersjö och värmer dessutom upp sitt fartyg med olja.
Välj vilken politiker som helst, ta ut dennes kärnfråga och kolla hur många av dem som på punkt efter punkt brutit den, och sedan sitter kvar. Inte bara som riksdagsledamot utan som minister. Romson har inte ens en tanke på att avgå utan det gäller bara alla andra.

"Det ser onekligen lite ut som att journalistkårens sympatier för MP har genomslag i nyhetsvärderingen." Sanna Rayman, från artikeln.

Den sista veckan har det dessutom rapporterats (kryss i taket bara det!) att miljöpartiet väljer att anställa människor dömda för brott. För mig har man sonat det man gjort den dag man är ute ur fängelset men tänk om det var ett annat parti!?
Tänk om det var, vilket annat parti som helst, som anställde en knarkdömd människa. Media hade jagat dem till de inte orkade något annat än att avgå. Tills det var sista utvägen för att bli fri.
Kolla Juholt, Littorin och Chiló.
Ingen av dem dömda men media fick dem att avgå.

Varför avgår inte Åsa Romson?

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/10/15/asa-romson-och-det-uteblivna-drevet/