lördag 23 maj 2015

Att inte kasta sten i gla(s)hus..

Hantverkaren Löfven anställde var inte ansluten till facket. Fruktansvärt!
aftonbladet.se
Helt ärligt, jag kunde inte bry mig mindre. I min värld finns det betydligt bättre saker för media att lägga sin energi på, även om det är rätt intressant att det blivit lite nyheter om detta. Han är visserligen statsminister men å andra sidan är Romson hans ersättare och henne jagade media knappt alls när hon tydligt visade att det här med miljön är viktigt för alla andra, men inte henne.
Jag tänker på hennes båt.

Facket hade för mig varit något bra om de var opartiska. Om de inte var sålda till ett visst parti. Om de inte gjorde skillnad på människor utefter vilket parti de röstar på.
Facket är för mig något bra för den som inte kan föra sin egen talan och där faller min anledning till att vara med. Jag ser inte meningen med det och kan inte för mitt liv se varför någon väljer att ansluta sig. Speciellt inte till ett fack knutet till LO och socialdemokraterna.

Löfven bör självklart, i den position han har, följa den linje han själv anser vara den rätta.
Att han inte gör det förvånar mig dock inte.

Det som oroar mig mest med denna nyhet är den katastrof det kan utsätta den lille egenföretagaren för. Facket lär lägga ner väldigt mycket tid och energi för att förpesta hans vardag fullständigt framöver. För tänk! Han är inte ansluten till facket!
Det måste ju betyda att hans eventuella anställda lever under slavliknande förhållanden och inte kan överleva på sin lön.

Fackets roll har för länge sedan spelat ut sin roll.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-jag-borde-naturligtvis-ha-stallt-fragan