onsdag 6 maj 2015

(S)olidariskt!

Regeringen föreslår att hemtjänsten ska bli dyrare.
Ni har inte missat vilka som styr landet väl?
Just det, det är socialdemokraterna med miljöpartiet.
De som anser sig vara solidariska och se till den lilla människan.
DE vill att det ska bli dyrare med hemtjänst.

Vilka använder då hemtjänsten?
Jag gör det inte. Jag är fullt frisk och fungerande vilket betyder att jag inte har sådana krav. När jag bli äldre kommer de garanterat. Äldre och människor som behöver en extra hand med någonting är de som behöver hemtjänsten. Oftast människor som betalat skatt i hela sitt liv och fortfarande gör. Människor som oftast var unga innan det blev modernt att kontrollera hur arbetarna hade det.

sydsvenskan.se
Det är förmodligen den siste generationens hårt arbetande människor som i dagsläget är i behov av hemtjänst. De vill med all sannolikhet inte ha personalen springande runt dem men är ändå tacksamma att de finns för plats på ett boende, det är svårt att få när du inte är sjuk.
Mina och mina jämnårigas förfäder ska alltså betala mer pengar för det som borde vara självklart för dem. De ska lägga sin surt förvärvade pension på något som de borde fått med tanke på alla de pengar de genererat vårt samhälle.

Den stora frågan är då varför sittande regering vill höja kostnaden för hemtjänsten. Vad är det som kostar mer pengar? Det kan omöjligt vara hemtjänsten utan pengarna detta drar in ska garanterat gå till andra faktorer. Vilka?
Vad i samhället har förändrats så pass att de gamle, oftast, nu ska betala ännu mer pengar?
Grundskolan, gymnasiet, omsorgen och dess olika instanser är några av de saker som kostar mer pengar och den stora frågan är då varför. Varför blir detta dyrare?
Det bör ju vara så att de kan berätta vilket hål det är de ska fylla på för finns det hål måste varje liten kommun ta sitt ansvar och berätta var i samhället det är.
Det borde inte vara omöjligt.

Solidariskt att låta de människor, som ska försöka leva sin sista tid i livet med en liten tunn guldkant, få betala lite till. Det har de ju inte gjort innan.
Ni måste känna er stolta över vad ni å(s)tadkommer!

http://mobil.svd.se/nyheter/regeringen-foreslar-dyrare-hemtjanst_svd-4537768