fredag 22 maj 2015

Ok, alla extremister ska få hjälp? Eller bara vissa?

Mangs eller Breivik? Eller bara om du varit i Syrien och krigat FÖR IS?
Frågorna som kan ställas är många.

Det känns många gånger absurt att vårt land fungerar på detta sätt. Hur i hela världen kan detta ens komma upp på tapeten? Stockholms stad har nyligen beslutat att återvändare ska få hur mycket stöd som helst. De måste både bo och ha ett arbete. Den ene artikeln visar dock att det inte gäller alla för killen som är med i den har varit i Syrien och krigat MOT IS. Han blir dock inte ens kontaktad.
Det gäller alltså att skjuta på "rätt" personer för att få all hjälp i världen.

aftonbladet.se
Extremism finns på många håll. Breivik var en.
Han är med andra ord välkommen till Stockholm där han kommer få både bostad och arbete?
Jag har väldigt svårt att se det och tror inte att det har varit deras tanke heller.
Jag gissar istället på att deras tanke har varit att de ska hjälpa de stackars, många gånger yngre män, som åkt till Syrien för att mörda, tortera och våldta medborgare, för att sedan komma hem.
Breivik sköt ju "bara" ihjäl människor. Han våldtog och torterade inga i den mening som IS gör.
Det måste vara skillnaden. Eller?

Det som, i mina ögon, borde möta dessa män är istället polis som omedelbart fängslat dem och ställt dem inför rätta. Vi jagar fortfarande krigsbrottslingarna från Balkan. Eller de kanske med ska få boende och arbete i Stockholm?

Märkligt i det hela är även det att vårt land har en stor bostadsbrist. Denna finns sedan tidigare och efter det öppnades allas våra hjärtan och sedan blev bostadsbristen betydligt högre. Vilka är det som ska få backa från lägenheter så att dessa människor ska få boende?
Kanske äldre, arga, vita män eller ungdomarna?
Några måste det vara för tanken kan inte vara att de ska bo tillsammans.

Utöver det kan man ju undra om den rödgrönrosa röran i Stockholm är rasister för rasism är när man pekar ut en viss grupp människor i samhället. Här pekas de som krigat MED IS ut. Men tänk på alla
de som våldtar och mördar i Sverige? Ska inte de få boende och arbete?
Uppenbarligen verkar det vara som så att man måste ha begått brotten utomlands men det blir också knepigt. Åsa Romson har för Miljöpartiets räkning tagit upp att de som våldtar och utnyttjar människor sexuellt i andra länder, ska kunna dömas i Sverige.
Men vänta lite då.. vilka länder ska den lagen gälla för?
Det är alltså inte ok att våldta eller utnyttja någon sexuellt i asiatiska länder, för det är precis det Romson vill åt, men samtidigt ska det vara ok i Syrien?

Så summan måste vara: Bo i Sverige och åk för att kriga MED IS i några av länderna de terroriserar så är du välkommen hem till ett smörgåsbord. Gör likadant någon annanstans i världen så kommer du dömas till fängelse när du återvänder.
Jag må vara blond och allmänt korkad men jag kan helt omöjligt få ihop detta tänket.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/daniel-stred-mot-is-fick-inget-stod
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/starka-reaktioner-mot-stockholms-satsning-mot-extremister