söndag 31 maj 2015

¨Vad är det för fel på "X"!?

Polisen erkänner etnisk och könsrelaterad kvotering.
Trots att det är olagligt.

Fyra män har i dagarna fått ut en hel del pengar då de, nu med erkännande av polisen, blivit bortkvoterade från polishögskolan. Jag är inte ett dugg förvånad. Polisen säger själv att det inte rör sig om diskriminering men erkänner att de ska spegla samhället och därför vill, exempelvis, ha fler sökande som har en annan bakgrund än helt svensk.

Vad är egentligen problemet?
svt.se
Testerna för män och kvinnor är inte samma. Varför?
Om man nu vill bli bedömd på samma uppgifter?

Som jag ser det skulle det fungera såhär:
Du kommer till polisuttagningen och blir tilldelad en sifferkod. Denna kod är din inloggning och dina resultat. När du har gjort svenskatestet, vilket visserligen är bortplockat trots att en femteklassare skulle klara av det, löptestet, iq och styrketestet ska detta skrivas in. Likaså med psykologens utlåtande. Allt markerat med din kod, som under inga omständigheter berättar vilket kön du har, vilken etnisk bakgrund, din ålder. Inget. Den berättar om dina tidigare erfarenheter och dina resultat Utifrån det får du, eller får du inte, sedan en plats.

Vad skulle då diskuteras?
För om det inte gick att utläsa könet skulle de som blev antagna bli det, helt och hållet, efter sina meriter. Alla diskussioner om kvotering hade försvunnit. Vad skulle alla då skylla på?
Om alla som kom in var kvinnor i tjugoårsålder, då får det vara så.
Likaså om alla som kom in var män i femtioårsåldern. Alla med etniskt svensk bakgrund.
Vad skulle då hända?
Rättvist hade det varit i alla fall.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/polishogksolan-anklagas-for-konsdiskriminering